U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 mei 2011

Tornax mini vijfde op regiokampioenschappen.


Tijdens de eindronde van de regiokampioenschappen minivolleybal in Apeldoorn hebben de volleybalsters van Tornax mini 1 een mooie maar ook verwachte vijfde plaats binnen gehaald. De mini’s van Alterno uit Apeldoorn zijn met de hoofdprijs naar huis gegaan door zowel de eerste als de tweede plaats binnen te slepen. Alterno is een grote vereniging waar de training van jeugdafdeling door professionals wordt gegeven. Met vier gewonnen en één verloren wedstrijd hebben de meiden uit Ruurlo het dan ook erg goed gedaan.

Het toernooi werd voor Tornax geopend tegen Ikaros uit Groesbeek. Het werden twee spannende sets waarbij de koppositie steeds werd gewisseld. De eerste set werd nog wel eenvoudig met 25-21 gewonnen maar toen Ikaros in de tweede set met 18-22 voor stond moest er wel een wonder gebeuren om nog te winnen. Met goede opslag beurten van Zoë Pompe en Nicky Span werd deze achterstand omgebogen in een winst van 25-23.
In de eerste set van de tweede wedstrijd keken de meiden van Tornax gelijk tegen een achterstand van 0-7 aan. Konden ze niet meer volleyballen? Waren de volleybalsters van RAC uit Almelo zo goed? Gelukkig pakten ze de draad weer op en wonnen de wedstrijd met 25-16 en 25-22.
De laatste poulewedstrijd ging tegen VVH uit Harderwijk. Een leuk jongensteam met alle bravoure die daar bij hoort. Ondanks een flinke dip aan het einde van de eerste set, was het voor onze meiden geen probleem om deze wedstrijd te winnen. Met de uitslagen 25-20 en 25-12 was het met goed veldspel een leuke wedstrijd om te spelen maar ook aantrekkelijk om te zien door de talrijke supporters die waren meegereisd.
Als eerste in de poule van vier teams is een goede prestatie. De eerste 12 teams konden naar huis en Tornax kon zich opmaken voor de tussenronde. In een poule van drie teams werd gestreden om de toegang voor de halve finales.
Het eerste team die we tegenkwamen was De Krekkers uit Mariaparochie. Deze meiden waren als eerste geëindigd in poule A dus we dachten veel tegenstand te krijgen. Dit bleek niet het geval te zijn. Tornax was dominant, was sterk in het veldspel en kon het goed afmaken aan het net. Mooie aanvallen van Daniek Wesselink en Lara Schepers waren voor deze tegenstanders waren net iets te veel. De setstanden 25-10 en 25-15 laten wel zien dat het niet nodig was om voor deze tegenstanders op trainingskamp te gaan.
De laatste wedstrijd in de tussenronde speelden we tegen Dynamo Tubbergen. We hadden al gezien dat dit jonge en niet al te grote team goed in de verdediging en slimme ballen waren. Linet Rooks was nog maar net de kleinste van het veld. Toch bleek al snel dat de energie bij Tornax op was. Vier wedstrijden was een hoog niveau van spelen te halen maar dit was een wedstrijd waar nauwelijks iets was te halen. Of het was de netrand die net iets te hoog lag of het was de uitstekende verdediging van Dynamo die ons van scoren afhield. De setstanden 15-25 en 13-25 spreken in dit geval voor zichzelf. Toch is Tornax niet weggespeeld en vooral Linet kreeg achteraf nog een mooi compliment van de coach van de tegenstander. Klein maar dapper en blijven aanvallen.
Volleybalvereniging Tornax kan terugkijken op een zeer geslaagd eindtoernooi waarin een mooie gedeelde vijfde plaats een stek is waarmee je kan thuiskomen.