U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

25 juli 2011

Veni Vidi Rikie (verslag Zwarte Cross)


Het was zondag 17 juli de 4e en laatste dag van de Zwarte Cross editie 2011. De 152.000 bezoekers die in de afgelopen 4 dagen het festival terrein betreden hadden, waren een grote aanslag op het  terrein. Alleen in het zogenaamde Blagen Paradijs was nog gras te vinden. Van het clichématige modderige horrorbeeld van decimeters modder en dronken ‘moddermannen’  was echter zeker nog geen sprake.

Om 5 uur zou het camping ’Walhalla’ open gaan. Ook zo’n vlakte met opgedroogde modder. Midden op die vlakte stond een bar. Daar waar menig ZC camping gast zijn toevlucht zou zoeken voor een lekker koud biertje, wijntje of bijvoorbeeld zo’n fijn flugeltje. Deze bar moest alleen wel bemand worden. Daarvoor reisde een equipe van onze eigen volleybal vereniging Tornax af naar het ‘zo nu en dan’ mooie Lichtenvoorde. Hiermee zouden ze geld ophalen voor Tornax.

Om 4 uur betraden de eerste barmannen en barvrouw het camping walhalla. Een half uurtje later kwam de rest binnenstromen. (Later op de dag waren we uiteindelijk zelfs met 20 man)

Na de duidelijke instructies van ‘Barhoofd’ Vivianne, ofwel, Vif of Vief maar zeker geen Fifi, kon het tappen dan eindelijk beginnen. De posities werden ingenomen, de hekken van het Walhalla gingen open en de potentiële klanten of gekscherend cliënten kwamen binnen druppelen. Terwijl wij inmiddels door enige meligheid al dubbel lagen toen wij op de camping, die daar achter lag, een paar tentjes voorbij zagen waaien kregen we het eerste werk op ons spreekwoordelijke bordje ‘Cliënt in sector 11!’. Dat dit noemenswaardig was kwam met name door de rust om de bar heen. Zeg maar gewoon, relatief weinig te doen.

Hierdoor konden wij wel meer service verlenen. Terwijl 1 of 2 personen de drank regelden bleef een 3e aan de bar hangen bij de cliënt, voor een beetje ‘social talk’. Zeg maar een beetje van ‘En hoe geet het dan met oe?’  ‘En woar kom ie van doan dan?’ en ‘Woarneer goa ie weer noar huus hen dan?’ . De Tornax equipe had zelfs een dusdanige controle over de situatie dat we tot tweemaal toe 2 man moesten afstaan om te helpen in 2 andere bars. Waaronder bij Mainstage waar op dat moment Jovink stond te spelen en dat trekt schijnbaar toch nog steeds erg dorstige mensen aan. Zo konden we, tussen het door de bar stuiteren gevoed door kauwgombal energy drank, bijvoorbeeld ook nog even slap in de lach schieten toen iemand probeerde om ‘EEN MILJOEN BIER’ te bestellen.

Teruggekomen in onze eigen bar kon het weer wat rustiger. Toen het festival terrein langzaam aan een keer ging sluiten kwamen er steeds meer mensen binnen druppelen. Het werd al gauw erg gezellig in ‘ons barretje’ daar waar wij ons, wederom gevoed door kauwgombal energy drank, als ware rockhelden door de bar bewogen. Naast dat we in het dagelijks leven natuurlijk ook allemaal stuk voor stuk volleybal helden zijn, werd er bijvoorbeeld ook zeer verdienstelijk gezongen en luchtgitaar gespeeld. De uitmuntende sfeer in de bar had ogenschijnlijk zeer veel invloed op de gemoedstoestand van de Zwarte Cross gangers. Hierdoor ontstond ook een interessante wisselwerking. Zij willen bier, wij weten dat en zij weten dat wij dat biertje, of het er nou eentje is of ‘HEUL VEUL BIER’, maar al te graag verzorgen. Simpel gezegd hadden we elkaar nodig. Al kwam dat ook een beetje door de stevige wind die er stond en die er voor zorgde dat een stilstaande barman of barvrouw al gauw kippenvel kreeg.

Gelukkig werden we later op de avond ook verwarmd door het enorme kampvuur wat aangestoken werd. En dat aansteken gebeurde op een Zwarte Cross kenmerkende manier. Namelijk met veel geweld. Doormiddel van een Truck met , iets wat ik maar even beschrijf als, een onderdeel van een straalvliegtuig wat een dusdanige vlam veroorzaakt dat je een half bos kan aansteken.

Daarna gingen we natuurlijk weer verder met dat geen waar we goed in bleken te zijn. Service verlenen, donders plezier maken, nog steeds gevoed door kauwgombal energy drank, en tevens onze clubkas spekken. Kon niet beter. Later in de nacht werd het vanzelf heel rustig. De laatste mensen baanden zich een weg naar hun tentje. Terwijl ze compleet in het zeepsop van de schuimparty uit de grote tent op het Walhalla kwamen. Er werd nog wat gebabbeld met cliënten, nog een paar biertje getapt. En dat was het dan. Om half 4 ’s nachts gauw de boel afgesloten, opgeruimd, nog een biertje gedronken en dat was het dan. Het zat er op. Er werd nog even gezamenlijk nagenoten van deze dag. Er klonk een geluid van high five’s en tevreden stemmen ‘goed gedaan jochie’ ‘haha, jij was ook wel heel erg goed jongedame’.

Uiteindelijk richtte ‘Barhoofd’ Fifi.. uhm nee.. Vief of Vif.. afijn Vivianne nog het woord tot ons. Waarin ze oprecht vertelde dat wij van die 4 dagen toch echt wel de beste groep ‘Bar helden’ waren. Dat kan ook niet anders..  Wij zijn niet voor niets van Volleybal Vereniging Tornax uit , het altijd mooie, Ruurlo.

Mensen, het was gezellig. Bedankt voor jullie inzet, mede-volleyballers en supersupporters. Op naar de Zwarte Cross van 2012.

Zonder ons was dit een klote feest!

Groetjes,
PP

Voor foto's klik hier