U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 augustus 2011

Jongens A Europa in


Jongens A Europa in

Na een vakantie die veel te snel voorbij is gegaan, is de start van de competitie al weer in zicht. Nadat een tijdje terug de teamindeling bekend was geworden is nu ook het programma vrijgegeven door de Nevobo, en dat levert een paar interessante statistieken op.

First things first. Zoals u waarschijnlijk wel weet beschikten we vorig seizoen, totaal boven onze stand, over een driekoppige technische staf. Dit seizoen is de technische staf echter ingekrompen tot 1. Hans en Jan zijn afgetreden en onze enige echte Sturmbahnfüher neemt de kroon in zijn totaliteit over. Over transfers maken we ons niet druk. Er is geen geld en het is ook niet aannemelijk dat een van onze spelers door een andere club wordt overgenomen.

Jongens A is dit seizoen geplaatst in de 1ste klasse B, wat het volgende lijstjes met deelnemers als gevolg heeft:
Sparta
Dynamo

Tornax

Rohda

Wivoc

Volga

We trappen dit seizoen af op 24 september en voor deze wedstrijd mogen we gelijk met onze clubpas en OV-chipkaart naar Rusland, we moeten namelijk tegen Volga. Nu ben ik persoonlijk wel benieuwd hoe dit zal lopen, van Volga weten we vrij weinig af (alleen dat er een gelijknamige rivier bestaat.) en het valt nog te bezien of we ons eigen spel kunnen spelen op de ijzige velden van Volga.

Nog interessanter, de wedstrijd daarna. Die spelen we immers tegen Wivoc. Het Wivoc van vorig jaar. Het Wivoc waar we vorig seizoen van verloren. Het Wivoc dat 2x niet kwam opdagen bij een wedstrijd. Kortom, het Wivoc waarmee we nog een appeltje te schillen hebben. Een figuurlijk maar sportief appeltje, dat dan weer wel.

Een ander opmerkenswaardig duel is die tegen Dynamo, en wel de dubbele confrontatie op 15 en 22 oktober. Dynamo kennen we nog van vorig seizoen, maar ik heb uit verschillende bronnen vernomen dat dit niet het zelfde team is als vorig seizoen. En laten we eerlijk zijn, dat is maar goed ook. Want ook al hadden we vorig seizoen een topwedstrijd tegen Dynamo, toch kwamen we toen niet verder dan een 2-3 verlies (wat echter wel duur punten verlies betekende voor Dynamo).

Als je het lijstje verder bekijkt blijkt dat we nog naar Kerkrade mogen voor een wedstrijd tegen het Roda van Harm van Veldhoven. Roda dat vorig seizoen prima presteerde onder het bewind van de inmiddels langst zittende trainer van de eredivisie is echter een beetje leeg gelopen, met het vertrek van vedetten als Hadouir en Willem Janssen, dus deze club zie ik niet het zelfde resultaat behalen als vorig seizoen.

Voor de mensen die het nog niet doorhadden, de bovenstaande paar alinea's zijn geen weerspiegeling van de werkelijkheid. Volga ligt niet in Rusland maar in Gaanderen en Roda is eigenlijk Rohda en daar wordt natuurlijk niet gevoetbald. Vandaar ook de foute titel boven het artikel, ook al is de titel niet in zijn totaliteit fout, aangezien we voor de wedstrijd tegen Rohda naar Tolkamer mogen afreizen, wat praktisch in Duitsland ligt. Verder weten we van Rohda niet zo veel af, dus dat moeten we allemaal nog even zien. Net als de wedstrijden tegen Sparta Zelhem trouwens, een club waar we ook nog nooit tegen hebben gespeeld (althans, in competitieverband).

Al met al een enerverend seizoen als je het mij vraagt en wie weet, misschien staat hier over een paar maanden op de precies dezelfde plek wel een stukje van ondergetekende waarin hij tot in de detail de glorietocht van Jongens A beschrijft die het kampioenschap binnen hebben gehengeld.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, er is nog een hoop werk aan de  spreekwoordelijke winkel. Nu is het nog maar afwachten of komende woensdag alle mensen aanwezig zullen zijn voor de training. (*kuch* Rikkert *Kuch*) en zullen er waarschijnlijk ook nog een hoop bierbuiken weggetraind moeten worden.

Door Rien; verslaggeving met een frons