U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 september 2011

Dames 1 moeizaam door naar 2e ronde bekertoernooi


In het bekertoernooi van volleybalregio Oost stond er op woensdag 1 september 2011 voor de dames van Tornax 1 een wedstrijd tegen Vios Beltrum op het programma. Het eerste damesteam van Vios bestond hoofdzakelijk uit tieners van onder de 15 en die maakten het de oudere tieners van Tornax nog echt moeilijk. Hilde Jansen, spelverdeelster van dames 3 mocht bij afwezigheid van de vaste spelverdeelster van dames 1 Lynn Schroer de lijnen uitzetten. Het zoeken naar vaste patronen en combinaties was een hele opgave.

In de eerste set werd vooral het voordeel van lengte, slagkracht en tactisch inzicht door Tornax uitstekend benut en bleef Vios vanaf de 12 punten hangen. Uiteindelijk kon Tornax de eerste set met 15-25 naar zich toetrekken.

In de tweede set waren de patronen al duidelijker en kon de lijn van de eerste set worden doorgezet. Toch was de factor geluk al een stuk groter en kwam de servicepass onvoldoende bij de spelverdeelster. Er moest dan ook flink meer werk verzet worden om de 17-25 winst op het scorebord te krijgen.

De derde set had een slechte start. De Ruurlose dames keken al snel tegen een achterstand aan. In het midden van de set konden wel een aantal punten worden teruggepakt maar de achterstand kon niet meer helemaal worden ingelopen. Ook het geluk liet Tornax steeds meer in de steek en uiteindelijk moest een 25-21 op het wedstrijdformulier worden genoteerd. Jammer maar er was niets meer aan te doen. Afmaken in de vierde set was het devies. Helaas was de negatieve trend ingezet en we konden ons niet uit deze dip helpen. Ondanks time outs en wissels was Vios Betrum de set gewoon meer in de winning mood, konden de slag beter vinden. De uitslag van de set werd 25-18.

Verliezen doen we niet daar waren we van overtuigd. Een vertrouwde teamsamenstelling, andere directe coaching en afgedwongen geluk waren de ingrediënten voor een grote voorsprong bij de kant wissel. Met 8-2 wisselden we van speelhelft en terwijl de punten aan Tornax’ kant gestaag door telden, bleef het aan Beltrumse zijde stil. Een overtuigende 6-15 was voldoende om de wedstrijd definitief met 2-3 te winnen. Een goede oefenpot met veel leerpunten. Genoeg dingen om tevreden over te zijn. Op naar de volgende wedstrijd. Dat is de uitwedstrijd tegen en bij BVC in Barchem. Op de fiets maar 15 minuten van Ruurlo.