U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

24 september 2011

Dames 3 verliest eerste wedstrijd


Een nieuw seizoen voor de voormalige meisjes A2. Om wat meer tegenstand te krijgen is ervoor gekozen om bij de dames te gaan spelen. Vandaag de eerste wedstrijd tegen KSV dames 2.

Het bleek al snel dat er bij de dames een heel ander spelletje gespeeld wordt dan bij de meisjes A. De eerste set ging kansloos verloren. Het was echt niet zo dat de tegenstander nu zoveel beter was. maar ze speelden net als een spaanse graveltennisser. Niet bijzonder, maar ze hebben alles en dan bedoel ik ook alles. Een aantal malen dachten we het punt al binnen te hebben, maar kwam de bal toch op miraculeuze manier weer terug over het net. Daar kwam nog bij dat we in de aanval ook bijna geen punt wisten te scoren. Ja, dan is een set aardig snel voorbij.

De tweede set liep het al beter. Yvette, die de eerste set niet speelde, sloeg regelmatig een aanval goed binnen. Dat scheelde in ieder geval. Maar verder bleef KSV op zijn 'spaans' spelen en hadden ze bijna alles. Om gek van te worden. Enerzijds gaven we ze ook die kans door te veel ballen te makkelijk over het net te brengen. Anderzijds blijken er een aantal, ik noem het maar, systeemfouten in ons spel te zitten. In ieder geval voldoende stof voor de training. Ondanks het betere spel aan onze kant verloren we ook de tweede set.

De derde set was een kopie van de tweede. Bij vlagen speelden we echt niet slecht en regelmatig waren er echt lange rally's te zien, maar dan moet je wel in staat zijn om de gravelbijters zand te laten happen. En daar waren we niet toe in staat. En door onze eigen fouten moesten we ook de derde set aan de dames uit Vragender laten.

Hilde verrekte in de derde set een spier in haar schouder, dus we moesten in de vierde set met een soort van fantasieopstelling spelen. En dit was qua spel de beste set. We vonden vaker het gat in de verdediging van de tegenstander, konden vaker een aanval in een direct punt omzetten en verdedigend stond het beter dan in de sets daarvoor. Desondanks ook nu weer een verliesset.

Het resultaat is een 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd en dat is natuurlijk niet echt leuk na een paar jaar alles gewonnen te hebben. Maar goed, in dit soort wedstrijden wordt wel duidelijk waar het aan schort en van dit soort wedstrijden wordt je alleen maar beter. En een beetje tegenstand hoort er natuurlijk wel bij.

Deze week snel onze systeemfouten eruit halen en dan ben ik er van overtuigd dat het wel goed komt. Wat Volleybaltechnisch waren we niet minder, maar we moeten duidelijk wennen aan het gravelvolleybal. Ik ga het zand nu van me afspoelen en spreek u volgende week weer.

 

HASTA LA PROXIMA SEMANA