U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

24 september 2011

Valse start Jongens A


Jongens A Doet wat het Deed

Het was een mooie zaterdagmiddag, in tegenstelling tot onze zomer, scheen het zonnetje, en na die matige zomer was het tijd voor onze eerste wedstrijd. Veel geouwehoer later, na de bekendmaking van onze poule, was het zover, we mochten aantreden in Gaanderen. Volga JA1 – Tornax JA1.

We zijn uiteraard, na de ietwat teleurstellende resultaten van vorig jaar dit jaar meteen keihard aan de bak gegaan. Na ongeveer een maand trainen zat het volleyballen er wel weer in, en vol zelfvertrouwen gingen we naar de wedstrijd toe. Wel gingen we zonder onze diagonalen, Rien moest verplicht genieten van de Duitse Cultuur, en Sjoerd had een afterparty (hij noemt het liever een reünie)... 8 man sterk stonden we dus bij de Sporthal te verzamelen (jaa, PP word gewoon meegerekend), en kwamen we er achter dat er geen pasjes van Rik en Onne waren.. Lastig. PP zijn coachvaardigheden werden meteen op de proef gesteld, en wist dit alles binnen een kwartier te fixen, waardoor wij wel genoeg spelende mensen zouden hebben.

Gaanderen heeft een houten vloer, speelt ietwat anders, maar in de warming up zijn we daar meteen aan gewend geraakt, en het spel leek er mooi in te zitten. PP, die overigens een beetje ziekig was, legde ons uit wat de volleybalsport inhield, en we begonnen aan onze eerste set van dit jaar (als we die set die we van Dames 3 wonnen niet meerekenen). Het liep wel, werden wat mooie aanvalletjes opgezet, maar er leek toch iets te missen. De punten liepen gelijk op, en voor we het wisten hadden we een set verloren. Slecht begin, maar we gaan er gewoon keihard tegenaan toch!? 25-21 werd het..

Wij laten ons niet zo makkelijk uit de weg slaan toch? Nou de score vond van wel.. de individuele fouten vielen heel erg mee. Maar het spel bij ons liep gewoon niet op 100%, hopelijk was dit een magere 40%, maar goed, dat moet de rest van het seizoen maar uitwijzen. 25-13.

Show must go on, wij komen voor een lekker potje volleyballen, en dat deden we dan ook. Er werden lange rally's gemaakt, maar we bleven toch aan het kortste eind trekken. Jammor. Wel een goede sfeer binnen een team, das dan weer lekker! 25-15 werd het weer voor de Gaanderense Jongens.

4-0 uit de weg laten slaan, nou liever niet. Maar nee, het zat hem er toch niet in op deze mooie zaterdagmiddag. Volga wist na een lekker potje volleybal toch alle sets te winnen, en dus ook de eerste wedstrijd binnen te slepen. Die laatste set speelde we overigen 25-18, na toch een aardige strijd zou ik zeggen. Volgende week eens kijken hoe het ons vergaat met het volledige team tegen de welbekende Wivoc, thuis. Hopelijk zien we jullie daar!

Tobias