U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

25 september 2011

Ballen BVC vallen goed bij heren 2


Elke seizoenstart is weer spannend. Hoe goed of slecht gaat het dit jaar weer lopen. Voor Tornax H2 is dit seizoen wel heel bijzonder begonnen. Ook de 2e selectie van Tornax is niet ongeschonden uit de transfermarkt gekomen. Enkele vaste waarden van seizoen 2010/2011 zijn niet meer binnen onze gelederen. Tevens is een van onze ballenwipper op springtraining in Australië waar de kangoeroes hem tot ongekende hoogte laten komen. Althans daar hopen wij wel op. Dit is n.l. niet zijn eerste reisje naar dit exotisch oord. De vorige keer kwam hij terug met de melding dat hij wel 10 kilo was afgevallen, echter op onverklaarbare reden was er in vliegtuig terug wel weer 20 kilo bij gekomen. We houden ons hart vast. Bennie, ook een van onze spelbepalende spelers heeft een moeilijke start. Naar het schijnt ligt hij meer bij de fysio dan bij zijn vrouw. Dus. Al met al niet een begin waar Louis van Gaal blij van zou worden.

Om de spieren al wat losser te maken is besloten om met het stalen ros naar Barchem af te zakken. Marcel bood vrijwillig aan onze tassen met de auto te brengen. Of hij de afstand naar Barchem te groot vond of zijn vervoer hem in de steek liet is de redactie niet bekend. In Barchem aangekomen was er toch een iets positiefs te melden. Bennie is door zijn fysio vol gespoten met steroïden waardoor hij toch kon meedoen. Later onder douche waren de effecten van deze spuiten nog duidelijk zichtbaar. Zelden zo’n spiermassa aan één lichaam gezien.
Ook Remco had een lastige start. Op de rondweg van Barchem is hij meerdere keren door zijn falende mot mot op het verkeerde been gezet. Ook zijn pogingen om de weg te vragen werden door de inwoners van Barchem niet gewaardeerd. Een auto stoppen op de weg werd door de inheemsen al als reden gezien om iemand op te hangen. Remco was dan ook zeer gemotiveerd.

Dan de wedstrijd. Zoals al in de aanhef is gemeld bevielen de ballen van BVC ons prima. Vooraf was de motivatie bij het zien van zoveel jeugdige spelers een beetje ingekakt. Maar bij het aanraken van het soepele Barchemse stukje leer ging bij onze oude selectie het hart weer wat sneller slaan. Elke bal was raak. De spelers van BVC hadden dit gevoel duidelijk niet. Zelden heb ik, en dat is toch al snel meer dan 30 jaar, zoveel spelers hun opslag zien verkloten. Als ik zeg dat we meer dan 20 punten hebben verdient door alleen al verkeerde opslagen dan zit ik er niet veel naast denk ik. Verder was de wedstrijd er niet een om een lang verslag over te schrijven. Door de vele fouten van de BVC heren konden we steeds een afstand nemen of juist weer bijkomen. Veel geluk hebben we gehad aan het eind van de 3e set. Op een stand van 24-21 leek een 1e set nederlaag er dan toch aan te komen. Maar op miraculeuze wijze konden we dit nog ombuigen naar een set winst. Na deze krachtsinspanning waren de Duracell baterijtjes bij ons op een kritiek punt aangekomen. Bennie was al bezig om de defibrillator op te starten om de meest kritieke spelers een extra stootje te geven. De 4e set was dan ook voor BVC.

Kortom, de eerste 4 punten zijn binnen. Onverwacht maar zeker welkom. Volgende week een wedstrijd met nog meer verassingen. Vios Beltrum, maak je borst maar nat.

Der Alte.