U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

25 september 2011

De eerste stapjes in de C


De eerste wedstrijd van meisjes C2 was gelijk al een spannende. Niet de fietstocht naar Zieuwent in een stralend nazomer zonnetje was het hoogte punt, maar twee spannende sets boven de 25 punten was wat de wedstrijd tegen TOHP MC1 het aankijken zeker waard was. Dat de twee teams tegen elkaar opgewassen waren bleek uit de toch ook weer terechte winst van onze meiden met 2-3.

Of we de eerste set nog niet helemaal in Zieuwent waren aangekomen. Nog halverwege aan het zwoegen waren tegen een geweldige storm. Het kwam maar niet op gang. Verder geen woorden over vuil maken. Met een tussenstand van 16-10 ging de set gewoonweg naar TOHP met 14-25. De tweede set ging al een stuk beter. De meiden vochten ervoor en wisten met een betere opslag meer punten te scoren dan de meiden aan de andere kant van het net. Via 13-15 gingen we snel door tot een 18-25 winst.

Dit waren de twee sets waar een flink verschil zat tussen de beide partijen. De ene keer was het TOHP en de andere keer was het Tornax die aan de touwtje trokken. In de derde set werd het verschil tussen beide teams steeds kleiner. We zaten elkaar niet steeds op de hielen want halverwege de set hadden de meiden uit Zieuwent en omstreken in lichte voorsprong. Maar tegen het einde van de set kwam de Reulse deernen weer opzetten. Jammer genoeg konden we de inhaalrace niet afmaken en verloren we met 27-25.

Ook de vierde set begonnen we weer bij 0-0. We hadden dus alle kansen om de wedstrijd nog naar ons toe te trekken. Toch keken we in deze set lang tegen een flinke achterstand aan. We wisten terug te komen en de echte wedstrijd begon in deze set pas bij de 20 punten. Het ging echt gelijk op. Via 22-22 naar 25-25 naar 27-27 naar 29-29. Pas toen konden we de noodzakelijke twee punten verschil maken en wonnen we de set met 29-31.

In de vijfde en beslissende set ging het, hoe kan het ook anders erg gelijk op. Bij de wissel stond TOHP met 8-7 voor maar gelukkig had Tornax toch de langste adem. Een mooie overwinning van 14-16 in deze set bracht ons de wedstrijd met 2-3.

De meiden hebben optimaal geprofiteerd van de wedstrijd om er veel van te leren. Er zijn door de meiden 111 punten bij elkaar gespeeld. Een puike prestatie. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 15 oktober om 12.15 uur in Ruurlo tegen Orion C3.