U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

1 oktober 2011

Dames 3 pakt volle buit !


Vorige week maakten we kennis met het typische 'dames' volleybal. En dat is wat anders dan spelen in de meisjes A. We waren gewaarschuwd. Vandaag een wedstrijd tegen Vios Beltrum 3 dat vorige week nipt met 3-2 verloor. In de aanloop naar deze wedstrijd hadden we een beroerde trainingsweek. Maandag brak Fleur haar vinger tijdens het blokkeren en woensdag klapte Romy door haar enkel toen ze na een aanval op de voet van een blokkeerder viel. Yvette was in Noordwijk een jubileum van haar opa en oma aan het vieren. Resultaat was dat we aan de start stonden met maar 6 dames.

En na de eerste set vroeg ik me het volgende af: spelen wij nou zo goed of is de tegenstander zo slecht. Of was misschien KSV vorige week wel een erg goede tegenstander ??

 

De eerste set werd met speels gemak binnengesleept. Er werd goed gespeeld en de tegenstander had, zoals dat zo mooi heet, geen schijn van kans. Zelfs een pijnlijke enkel van een onzer speelsters en wat weinig slaap van een andere speelster (wat moeten die zo laat nog op vrijdag?) weerhielden ons er niet van om de set gedecideerd te pakken. Een opluchting na de oorwassing van vorige week.

En het moet gezegd, we stonden beter te ballen. Een aantal van onze 'systeemfouten' hadden we er in de training al uitgehaald en we konden vooral goed punten scoren met aanvallen en geplaatst prikken.

Die eerste set kreeg een vervolg in de drie sets erna. Alleen in de vierde set begonnen we een beetje slapjes. Maar het zegt genoeg als ik u vertel dat we na een 9-10 achterstand de set wisten te winnen met 25-15. Kortom een goede revanche op vorige week. Met een Marjolein die ze vanuit alle hoeken en standen wist te scoren.

Tot slot: we speelden vandaag tegen een team met allemaal speelsters die net zo oud of jonger waren dan wij zelf. Met andere woorden; een team dat ook niet gewend is om gravelvolleybal te spelen. We moeten dus de komende weken zien wat deze overwinning waard is geweest. Maar gezien het vertoonde spelbeeld ben ik vol vertrouwen.

 

Volgende week naar het altijd lastige Halley.