U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

1 oktober 2011

Heren 1 wint de 'Klassieker'


Tornax Heren 1 – DASH Heren 1

't is zaterdag, de zon hangt hoog aan de lucht en voor ons, Tornax H1, staat vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. We zouden eigenlijk vorige week al de eerste wedstrijd spelen, maar door een team dat zich heeft teruggetrokken uit de promotieklasse mag Volga H1 het weer een jaartje proberen in genoemde klasse. Uiteraard vanaf deze kant alvast erg veel succes gewenst.

Voor de heren van Tornax was de eerste wedstrijd dus meteen de clash tegen DASH uit Vorden. Meer motivatie hebben een aantal heren niet nodig. DASH is voor ons een tegenstander die we door en door kennen (en zij ons natuurlijk ook). Voor mij persoonlijk een terug zien van oude buurjongens waar ik vroeger menig partijtje volleybal mee heb gespeeld (vanaf de jeugd t/m senioren). Oftewel.....GEZELLIG. Uitslag doet er volgens een aantal mensen niet toe, als er maar een leuke pot gespeeld wordt. Nu sta ik uiteindelijk aan de goede kant  van de score, dus ik kan makkelijk zeggen dat dit klopt.  De potjes tegen DASH zijn dan ook inderdaad vaak erg aan elkaar gewaagd. Vandaag was het, in ieder geval in de eerste 2 sets zo. Beide sets liepen tot en met het eind strak langs elkaar op. Diegene met de langste adem zou de set gaan winnen. De eerste set bleek dit DASH te zijn.  Als ik het me goed herinner haalden zij deze set binnen met 23-25. Op het nippertje dus, maar terrecht.

De 2e set was een kopie van de 1e. Lang ging het met elkaar op. Aan het eind van de set sloegen we echter een gaatje wat genoeg leek te zijn voor de setwinst. De heren van DASH gaven zich echter niet gewonnen en leken op het eind van de set een achterstand om te buigen tot een setwinst. Gelukkig lieten we het niet zover komen en konden we deze set met 26-24 binnenhalen.

Na deze set leek het wel of er iets knapte bij DASH (ik kan ook wel zeggen dat wij zo goed waren, maar dat zou te veel eer zijn.). De 3e set konden we goed mee met DASH en konden we zelfs een klein gaatje slaan. Deze set haalden we daarom ook netjes over de streep.

De 4e set was het verzet van DASH gebroken. Deze set werd dan ook redelijk overtuigend binnengehaald. Ook de wedstrijd in de kantine hebben we nog gewonnen. (er schijnt een team uit de buurt ook erg trots op te zijn als ze deze winnen......)

Al met al zijn de eerste 4 punten binnen. Prettig om het seizoen zo te beginnen. Heb nu alweer erg veel zin in de rest van het seizoen. En uiteraard mogen we ook nog een keer naar Vorden.

Zien wat ut dan wod.

Groeten.

No. Unno