U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 oktober 2011

Spannende vijfsetter van JB mix


Spannende vijfsetter van JB mix

Van jongens c mix naar jongens b mix, dat is een grotere stap dan je denkt. Daar kwam de coach vandaag ook achter. Het blijkt dat we de afgelopen weken op nethoogte van de meisjes b hebben getraind. Dat scheelt toch bijna 10 centimeter. Met deze verrassing in onze gedachten, ging het team onbevangen de wedstrijd in. We zien wel waar het eindigt. En wat een wedstrijd was het. Het publiek heeft veel mooie dingen gezien en aan de nethoogte was iedereen gelijk al gewend.

Tornax moest tegen Tweestroom, een vereniging waarvan we in de achterhoek nog nooit van gehoord hadden. De eerste wedstrijd hadden zij met 4-0 gewonnen dus dat Tornax aan de bak moest was duidelijk. De eerste set ging mooi gelijk op. Met de opslagen van ons had de tegenstander moeite en we liepen in het midden van de set wat uit. Toen we dichterbij de 25 kwamen, werd het team een beetje zenuwachtig. Iedereen ging voor de bal, maar vergaten te roepen wie hem pakte, waardoor er wat onrust kwam. De set net verloren met 23-25. 
Toch was iedereen enthousiast over het spel van de eerste set. Dat kan nog beter werd gezegd, en dat was te zien in de tweede set. Er werden veel ballen van de grond gehaald en zowel op mid als op buiten werd er aangevallen. Ook bij het net zaten we er goed bij. Met 25-19 sleepten we de set binnen. Helaas konden we dit de derde set niet doorzetten. Er was veel moeite met de opslag van Tweestroom en we kregen de bal niet bij de tegenstander op de grond. De coach wist niet meer goed wat te zeggen en had met 16-2 al de tweede time-out aangevraagd. Deze set dan ook verloren met 25-11. Dit was onnodig en daar was iedereen het gelukkig mee eens. De vierde set ging weer gelijk op. Slimme balletjes van beide kanten en mooie opslagen. Leuk om te zien voor alle ouders die waren kijken. Een spannende strijd waarbij iedereen hard vocht om de ballen van de grond te houden. Ondertussen nog het onverwacht uitvallen van de aanvoerder bij Tornax. Het team liet zich gelukkig niet van de wijs brengen wonnen we met 27-25. Dit betekende een 5e set, waarbij het net zo spannend was als de vierde set. De vermoeidheid sloeg wel toe. Het tempo in de 1e klasse van JB ligt toch een stuk hoger dan vorig jaar en dat voelde iedereen en zeker met de hitte die in de zaal hing. Aan het einde kwamen we net te kort, met 17-15 ging Tweestroom met de overwinning naar huis.

Maar wat een geweldige pot! De coach was erg trots op iedereen! Daniek bedankt voor het meedoen. En aanstaande week maar eens trainen met het net op de juiste hoogte.