U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 oktober 2011

Een zwaarbevochten overwinning van Dames 1
Onze tweede wedstrijd in de 1e klasse. Vorige week tegen Barchem was onze vuurdoop. Daar bleek dat we nog aan de pass moeten werken en dat het tempo toch echt een stukje hoger ligt dan in de 2e klasse. Deze dan ook verloren, maar vandaag weer vol goede moed aan de bak. Ineke was bereid om ons te coachen, waarvoor bedankt! De voorbereiding was iets minder. Op het veld naast ons was een spannende vijfsetter van de jongens B mix, waar Lynn aan het coachen was en Annelies aan het fluiten. Zonder inspelen moesten zij aan de wedstrijd beginnen. 

Vanaf het begin ging het gelijk op. Er werden mooie rally's gespeeld en tot 22-22 was het in evenwicht. Op dat moment bleek dat Longa er nog een kleine versnelling in kon zetten en wonnen zij de set met 22-25. Niet ontevreden, maar toch jammer dat we net te kort kwamen op het einde, wilden we in de 2e set laten zien dat we mee kunnen komen in de 1e klasse. Helaas kwamen we gelijk op een achterstand. Longa zette druk met de opslag en daardoor kwam de pass niet goed. We kwamen niet in ons spel en lieten ons door Longa afbluffen. Verdedigend zaten we er goed bij, veel ballen werden van de grond gehouden, maar zelf afmaken zat er even niet in. De zeven punten achterstand liepen we niet meer in, dus de set werd verloren met 18-25.
In de derde set pakten wij het heft in handen. Longa kreeg moeite met onze opslag en kwamen niet echt tot aanvallen. Wij gingen wat sneller spelen en konden daardoor meerdere keren het blok omzeilen, waardoor we mooie rechtstreekse punten scoorden. Iedereen was goed gemotiveerd en ging voor elke bal. De drie wissels aan Longa's kant hielpen ze niet. Deze set ging met 25-19 naar Tornax. Deze trend zetten we door in de vierde set. Longa ging steeds beter verdedigen en haalde bijna alles van de grond. We moesten steeds harder werken om de punten te maken, toch hielden wij de overhand. Ons blok stond als een huis en Longa kwam er niet meer doorheen. Deze set wonnen we met 25-21. 
Dus we moesten een beslissende vijfde set spelen. Iedereen zat er al bijna doorheen door deze zware pot en de hitte in de zaal, maar het idee dat we van een 2-0 achterstand tot 2-2 waren gekomen, gaf ons vleugels. We bleven vechten voor elke bal en kwamen al gauw op voorsprong. Longa had er minder vertrouwen in dan wij, wat ook te zien was in hun spel. Met overtuiging gingen wij door. Even lieten we Longa weer wat dichterbij komen, maar daarna pakten we het weer op. Het blok stond weer, de verdediging stond op de juiste posities en aanvallend scoorden we de punten. Met 15-9 wonnen we de laatste set en daarmee de wedstrijd.

Helemaal stuk na deze zwaarbevochten overwinning, hebben we na de wedstrijd een heerlijk gebakje gegeten op Lise haar verjaardag en de overwinning. Een heerlijk gevoel dat we op dit niveau onze eerste overwinning binnen hebben en dat we er met z'n allen staan. Op naar volgende week zaterdag, dan mogen we in Wehl onze strijdlust laten zien.