U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

4 oktober 2011

EHBSO


Afgelopen voorjaar hebben wij tweemaal de cursus EHBSO gehouden. Het feit dat ieder jaar binnen verenigingen weer nieuwe leiders/trainers beginnen, heeft ons doen besluiten nogmaals de cursus aan te bieden.

Waar en wanneer is de cursus EHBSO?

De cursus vindt plaats op:
Woensdag 9 november en woensdag 14 december 2011
ijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Café de Klok, Grotestraat 84, 7151 BD  EIBERGEN

Voor wie is de cursus EHBSO?

De cursus EHBSO richt zich op trainers en begeleiders van sportverenigingen. Het is noodzakelijk om een vooropleiding (bijvoorbeeld EHBO of BHV) te hebben gevolgd. Er zijn geen kosten voor deelnemers aan deze cursus EHBSO verbonden.

Wat wordt er behandeld tijdens de cursus EHBSO?

Op de 2 interactieve cursusavonden wordt ingegaan hoe men blessures kan voorkomen, hoe men moet handelen bij bepaalde blessures of ongevallen.  Uiteraard komen blessures als verstuikingen, spierblessures en ontwrichting aan bod, maar ook bijvoorbeeld bewustzijnsstoornissen. Verschillende takken van sport komen aan de orde. Tijdens de avonden kunt u allerlei vragen stellen. Deze zullen meteen beantwoordt worden en waar nodig zal hier in een later stadium dieper op ingegaan worden. Na afloop zal een naslagwerk digitaal aan de deelnemers verstrekt worden.

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door de heer Ernst Jan Somsen. Hij is huisarts, docent CALO en heeft zich gespecialiseerd in sportblessures.

Meer informatie of opgeven?

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Sportservice Achterhoek Oost telefoon 0545-476727 of e-mail info@sportserviceachterhoekoost.nl

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk woensdag 2 november 2011 opgeven!