U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 oktober 2011

Knappe overwinning Dames 3


De eerste wedstrijd verloren met 4-0 en de tweede gewonnen met 4-0. Vandaag stond de derde wedstrijd op het programma tegen het altijd lastige Halley Dames 7. Het was sowieso een Halley-Tornax dagje, want naast ons stonden zowel dames 1 als dames 2 van Tornax te ballen.

Ondergetekende had niet helemaal zijn dag en dat is zwakjes uitgedrukt. Ziek tot op het bot en 3 minuten te laat bij de Sporthal. Tot overmaat van ramp liggen op dit moment zo'n beetje alle wegen in de Achterhoek eruit, dus moesten we met onze speciale tomtom (Marjolein) via allemaal binnendoorweggetjes naar Wehl vliegen. 1 wagenzieke eraan overgehouden, maar we waren gelukkig op tijd in Wehl.

De eerste set stonden we niet slecht te spelen en het ging aardig gelijk op. Een leuke wedstrijd met goede rally's, hele goede en ook wat minder goede punten. Op het laatst van de set verloren we een beetje de controle over de set en wist Halley met 25-21 de set te pakken.

Tijdens de wissel hadden we het gevoel dat het te doen moest zijn en dat bleek ook wel in de tweede set. Nou moet ik eerlijk zeggen dat de overwinning in de tweede set erg hoog uitviel, maar dat was met name het gevolg van het servicegeweld van Renate en Lynn, alleen zij scoorden al 18 punten met de service. Maar daarnaast werd er gewoon goed gespeeld en wat zeer verheugend was om te zien is dat er blokkerend nogal wat punten werden gepakt.

In de derde en vierde set zagen we steeds hetzelfde patroon. We waren beter, wisten ook afstand te nemen, maar niet definitief. Halley kwam tot twee keer terug vanuit een behoorlijke achterstand van een punt of 5-7 en wist het verschrikkelijk spannend te maken. Beide sets werden op het nippertje en dank zij opslagfouten van de tegenstander binnengesleept.

Het eindresultaat is een 3-1 overwinning en met stip gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. En dat is mooi. Nog mooier is dat we vandaag zagen dat op alle posities gescoord werd, zowel met smashes als geplaastst ballen en dat doet ondergetekende deugd. Al met al de beste wedstrijd van dit nog prille seizoen.

Op naar de volgende match.