U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

8 oktober 2011

Heren 1 wint van Reflex + Scheidsrechter


Zaterdag 8 oktober 2011 Reflex Heren 2 – Tornax Heren 1

Uitslag: 2-3

Na de onverwachte zege op Dash van vorige week, stond vandaag de wedstrijd tegen Reflex Heren 2 op het programma. En wat wij weten over onze tegenstander uit Duiven. Nou gewoon helemaal niets, lekker makkelijk, hoeven we het er ook niet over te hebben. Afijn.

De planning was alsvolgt, om 14:15 uur bij de sporthal vertrekken naar Duiven(want het betrof hier een uitwedstrijd.. Oh ja..). Toen ik met de tong op het stuur aan kwam fietsen, om niet te laat te komen, bleek ik nog niet eens de laatste te zijn. Luuk was nog niet aanwezig, iets wat hij me kort daarvoor ook gesmst had. Via deze zelfde weg hebben we Luuk maar even duidelijk gemaakt dat we hier niet van gediend waren en dat hij maar op de bank moest beginnen. Aangezien onze selectie nu 6 man en een mietje met een "pijnlijk" enkeltje telt, zouden we wel met 5 man beginnen. Toen Luuk bijna aanwezig was, vond André het de hoogste tijd om ff naar huis te fietsen en toch maar even de auto op te halen.

Dit had toch gevolg dat er democratisch werd besloten dat ook André op de bank zou beginnen. Niet veel later waren we het er over eens dat iedereen met uitzondering van Gert en Altwin maar op de bank moest beginnen. Over motivatie en niet kunnen tellen gesproken.

Uiteindelijk waren we dan toch onderweg naar Duiven, via allerlei alternatieve routes. En we kwamen tevens 'Klassiek' te laat aan in Duiven. Iets met verkeersdrukte gerelateerd aan klootjesvolk wat om kwart over 3 's middags nog naar de f*cking Ikea denkt te moeten gaan(gezellig met de hele familie, kuch).

Afijn, daar aangekomen troffen wij 'Ons' Heren 2 in de kleedkamer. Grote verhalen over hun wedstrijd. Iets met: Week van de scheidsrechter, scheidsrechter, Leendert en een gekleurde, rechthoekige(dan wel met afgeronde hoeken) kaart.

We waren dus gewaarschuwd. Het begon echter ook al goed. De jeugdige scheidsrechter bij onze wedstrijd was al zichtbaar nerveus toen wij ietwat verlaat de zaal in kwamen. Of we niet maar meteen konden beginnen met inslaan. Mwaah, eerst maar even wat rond gehobbeld om de vermoeide spieren na een week hard werken wat op te warmen.

Even later bleek ook wel waarom Reflex graag wou beginnen met inslaan. Dat vonden die jongens en mannen wel leuk. En dan ook graag zo hard mogelijk. Dat er dan ook dikwijls vol in het net gerost werd bleek niet uit te maken. Het publiek vond het prachtig.

Het lachen verging ze in de loop van de 1ste set echter wel enigszins. Want die gelouterde ploeg van voornamelijk wat oudere mannen in oranje shirts nam de leiding. Door goed te passen, netjes te spelen en dan vooral door wat sneller te spelen dan de heren uit Duiven, liever zouden doen. Reflex grossierde in service fouten en slechte passing. En die enkele bal die dan bij ons het veld in klapte, mwaah die mochten ze dan wel hebben. Met 20-25 trokken we de set naar ons toe.

De 2e set daarintegen, begon niet zo prettig. Schijnbaar speelden we even niet ons eigen spel en gaven zo het initiatief uit handen. Tja en dan weet Reflex daar wel raad mee. Zo konden ze natuurlijk heerlijk hun krachtspelletje uitspelen. Aan het einde van de set slopen we echter nog wel steeds dichterbij. Maar met 25-23 moesten we de set toch aan Reflex laten.

Maar dat de gifbeker nog niet helemaal leeg was, bleek wel in de 3e set. Een inzinking in het begin van de set zorgde ervoor dat we de gehele set tegen een achterstand aan stonden te koekeloeren. Reflex was op stoom en wij kregen geen poot meer aan de grond in Duiven. Ook de scheidsrechter begon met het opeisen van een rol in deze wedstrijd. Een aantal warrige beslissingen wekte toch enige scepsis op bij ons(het leverde Erik ook een waarschuwing op). Niet dat het deze set nog zoveel uitmaakte. Want die kregen we gewoon met 25-17 aan de kloten.

Dat we toch enigszins met de scheidsrechter in de maag zaten bleek wel tussen de sets door. Hij was namelijk lijdend voorwerp in het gesprek aan de zijlijn. Altwin ging hier echter op de enige juiste manier mee om, te merken aan de opmerking 'Ach dan maken we toch gewoon 30 punten?'.

Zo geschiede. Tornax was duidelijk de bovenliggende partij in de 4e set. En onze wedstrijdleider, de scheids, vertolkte zelfs een hoofdrol. Talloze keren fluiten voor een technische fout terwijl die in geen velden of wegen te bekennen was(althans, niet aan onze kant van het net), was ons toch een beetje te gortig. Als je ook maar naar het net keek, kon je al een netfout verwachten. Dat die 'onbesuisde buitenaanvaller' van Reflex er constant in hing of er onderdoor kwam bleek niet te deren. En als er dan een keer naar eigen zeggen daadwerkelijk een technische fout werd gemaakt, mochten we door spelen. Vreemd.

Het klapstuk was misschien nog wel die 'bal in het veld'. Tijdens de opslag van Reflex attenderen wij de wedstrijdleiding erop dat er een bal in de speelruimte ligt. Het bleek hem niet te deren en liet Reflex serveren. 5 man bij ons staat de scheidsrechter vragend aan te kijken. Altwin echter, speelt die geserveerde bal met een technische volmaakte onderarmse pass over het net heen. Aan de andere kant van het net wordt die bal afgevangen door een speler van Reflex. En wij krijgen een punt tegen. Apart.

Bij ons was het ongeloof richting de scheidsrechter inmiddels al veranderd in pure onverschilligheid. Het enigste wat we nog konden was die vent(of dat jochie) gewoon uitlachen. Helemaal lachen was dat we de 4e set met ogenschijnlijk gemak met 22-25 naar ons te trokken(door naar eigen zeggen die 30 punten te maken).

Ook de 5e set was een prooi voor ons. Ditmaal met 12-15.

De tegenstander werd bedankt, de scheidsrechter niet.

En zo konden wij al lachend terug naar Ruurlo met 3 punten in de tas.

Nou hadden wij in het kader van 'De week van de scheidsrechter' nog wel een kleinigheidje voor de scheidsrechter. Maar dat hebben we maar in de tas laten zitten. In de zin van 'Dan toch lekkah nie, Klootviool'

En zo hebben we vandaag toch weer wat geleerd:

Altijd blijven lachen!

Groetjes,

PP