U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 oktober 2011

Heren 1 verder in de Regiobeker


Maandag 10 oktober 2011 Regio beker Tornax – Favorita

Uitslag: 3-0

Over het beker toernooi kunnen we in Ruurlo doorgaans kort zijn. De algemene tendens is alsvolgt: We spelen thuis tegen een tegenstander die een of 2 klassen hoger speelt, we spelen als underdog een zeer verdienstelijke leuke pot tegen deze hoger geplaatste tegenstander, pakken misschien een setje, en kunnen ons dan weer volledig richten op de normale competitie.

Nu kan ik ietwat verveeld en negatief ingesteld klinken, maar dit is doorgaans de gang van zaken. Niet dat ik dit niet leuk vind, persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om even een avondje te knallen tegen een (veel) betere tegenstander. Vandaag was de tegenstander(net als vorig jaar) Favorita. Nou aangezien het 1ste heren team van onze Dinxperlose opponent in de 2e divisie, dus op landelijk niveau, speelt, mag je verwachten dat dan het 2e heren team afreist naar Ruurlo. Dat 2e heren team speelt promotie klasse. Dus daar ben je weer met je hoger geplaatste tegenstander.

Dus ik maakte me op voor een avondje knallen tegen een betere tegenstander. Misschien stiekem wel een klein beetje rekening houden met een nederlaag. Wil niet zeggen dat ik het niet zag zitten, maar ben toch enigszins realistisch. Toen ik de sporthal inkwam maakte dat gevoel echter plaats voor een gevoel van 'niet willen verliezen'. Wat ik zag, was namelijk het volgende. 3 mannen van Favorita heren 2 en 6 jongens van, blijkbaar, hun heren 4.

Over de wedstrijd kan ik en wil ik kort zijn. We stonden voornamelijk tegen de jonge jongens te volleyballen. Of nou.. Eigenlijk zeg ik dat niet helemaal goed. Ff overnieuw: Het waren met name de jonge jongens die aan de andere kant van het net stonden. En het volleyballen deden we voornamelijk tegen onszelf. Kloten in de passing, vervolgens Favorita te weinig druk op leggen en de meeste kloterige ballen om de oren krijgen. Want dat konden ze, vuistje hier, elleboog je daar, voetje onder de bal, flap hier, buts daar, netbanden en k*t balletjes. En daar houden wij niet zo van. We waren vandaag even niet altijd bij machte om ons eigen volleybal spelletje op te pakken en de tegenstander compleet te overklassen. Wat je misschien toch wel mag verwachten als je de krachtsverhouding even goed bekijkt.

Maar goed, al met al zijn we er goed uitgekomen. Een positief punt kwam vandaag in de vorm van een boom van een kerel van 17 jaar oud, genaamd BART. Bart mocht een aantal punten meepakken en deed zoals hij altijd deed, gewoon zichzelf zijn. En dat hij dan het winnende punt door een schitterende '2e tempo in de nek'  combinatie d.m.v. haast telepathische communicatie met de spelverdeler binnen mag 'hakken'. Dat is dan wel helemaal mee genomen en erg klasse!

Afijn, we zijn dus door in de beker. Wie de volgende tegenstander is, is mij nog een raadsel. Vroeger zette de NeVoBo nog heel fijn schema's op het wereld wijde web. Dat ze dat nu niet meer doen maakt het er allemaal niet overzichtelijker op, maar we zullen het vanzelf merken. Toch hopen dat we ons de volgende keer WEL in de oude vertrouwde underdog(of zullen we het nog maar eens 'onderhond' noemen) positie kunnen plaatsen. En dan gewoon een avondje knallen.

Zaterdag wederom een wedstrijd. Nu tegen Halley Heren 1. André is afwezig, maar gelukkig is Bas dan weer fit(hopelijk) en anders regelen we nog een andere Bas. Want daar hebben we er gelukkig meer van.

3 wedstrijden in 1 week, het lijkt wel topsport, maar dan slechter.

Groetjes,

PP