U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 oktober 2011

Heren 1 zakelijk naar winst


Zaterdag 15 oktober Tornax Heren 1 – Halley Heren 1

Uitslag: 3-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Niet dat de plek op de ranglijst ook maar iets zegt in de 1ste klasse bij de Heren. Maar Halley had na 3 wedstrijden de meeste punten. En vandaag kwam de koploper dus op bezoek in Ruurlo. Rond half 4 kwamen er 6 mannen in gele shirts de hal in. 6 man, van de 11 in totaal. Dat moet er dus wel even bijgezegd worden, ze waren dus niet op volle oorlogssterkte.

Dat waren wij ook niet helemaal. Bas kwam net terug van een 'enkelblessure' en dat was maar goed ook. André was namelijk afwezig, waarom weet ik niet, maar hij zou vast een gegronde reden hebben. Maar niet getreurd, we hadden vanmiddag namelijk nog een 7e man. Bas van de Jongens A was namelijk uitverkorene om als stand-in voor Bas te spelen. Mocht u de draad nu even kwijt geraakt zijn. Even voor de duidelijkheid. Wij hadden vandaag dus twee Bassen of Basses of Bass of wat het meervoud dan wezen mag. Afijn, de ene nog kleiner en jonger als de ander. Bas B en Bas S dus en beide spelverdeler. We hadden ze eventueel nog aan elkaar kunnen knopen, puur om te kijken wat daar de uitwerking van was.

Afijn, we hadden dus in iedergeval genoeg spelers om te beginnen. En ik moet toe geven. Ik had er best wel zin in. Het feit dat de koploper op bezoek komt, doet toch verheugen op een heerlijk potje knallen. Dat was in mijn beleving ook wel erg welkom na die kloot partij in de bekercompetitie tegen Favorita. Maar Halley was een uiterste. Net zoals Reflex vorige week een uiterste was. Reflex knalde er tijdens het inslaan behoorlijk op. Halley daarin tegen, totaal niet. Het was namelijk een degelijke ervaren ploeg, die vooral kijkt naar de gaten in de verdediging van de tegenstander. Althans, dat deed de manier van inslaan vermoeden.

Om eerlijk te zijn viel het me tegen en vond ik met name de eerste 2 sets gewoon dodelijk saai. Ik had enorm te doen met het aanwezige publiek(toch bedankt voor jullie aanwezigheid trouwens). Halley maakte weinig aanstalten om er een knal partij van te maken. En wij pakten op een degelijke manier de puntjes mee. Tel daar bij op dat Halley met name in de eerste set vaak uit serveerde en zo kom je op 25-18 in de 1ste en 25-19 in de 2e set.

Echt leuk om naar de kijken werd het verder ook niet. Spannend ook niet, vervelend wel. We begonnen te klooien in onze organisatie, passes kwamen niet aan, en Halley wist steeds beter de gaten te vinden. Door even te verslappen in de 3e set gaven we een voorsprong langzaam aanzeker weg en liepen we achter de feiten aan. 22-25

Wat het publiek wel te zien kreeg was de frustratie na de 3e set. Er waren toch wel kleine donderwolkjes boven de hoofden van Tornax spelers te herkennen. Dit werd echter op een positieve manier omgezet in de 4e set. We waren weer beter bij de les, verdedigende weer actiever en dit kon dan weer omgezet worden in score. We hadden het initiatief weer aan onze kant en stoomden richting de 25 punten. Bas S kon zo ook nog een paar puntjes mee pakken. In de slot fase leek het echter toch nog haast spannend te worden. Maar door gewoon even een paar balletjes op buiten te blijven pompen werd dan toch de set gewonnen met 25-22.

Gewoon dus weer gewonnen nu met 3-1 en dan mag gezegd worden. Dus gewoon weer 4 punten. 11 punten uit 3 wedstrijden is best aardig. En daar is na de tijd, ook nog menig biertje op gedronken.

Groetjes,

PP