U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 oktober 2011

MC1 wint eerste thuiswedstrijd


Het nieuwe seizoen 2011-2012 is allang begonnen en de MC1 van v.v. Tornax hebben hun kunsten nog niet eens in eigen sporthal mogen laten zien. Hier kwam op zaterdag 15 oktober verandering in. Voor deze gelegenheid was het derde meisjesteam van Orion uit Doetinchem uitgenodigd. Want voor een wedstrijd heb je een tegenstander nodig. Een jong meidenteam waar we een lekker pot volleybal tegen hebben gespeeld.

Omdat onze Anouk een flinke blessure heeft opgelopen, hebben we een andere Anouk van MC2 gevraagd om ons bij te staan als er echt problemen zullen ontstaan. Fijn dat je ons wilde helpen! Bedankt Anouk. Onze eigen Anouk was er natuurlijk ook, want we zouden op de foto met het team. Natuurlijk weer een foutje van de coach.

Nu de wedstrijd. In de eerste set hadden we een goede start, Gelijk een aantal punten gepakt uit de opslagen van Zoë, Daniek en Nicky. Leuke binnenkomers. Toch liet Orion zien dat ze ook goed konden volleyballen. Onze meiden stond wel steeds voor maar de Doetinchemmers volgden trouw. De coach van de tegenpartij probeerde het toch een aantal keren met een time-out maar we lieten de set niet meer liggen en wonnen met 25-17.

In de tweede set ging het wel weer gelijk op maar de tegenstander kwam wel steeds dichtbij. Een aantal punten liep het gesmeerd, maar andere gingen niet zo lekker. Esli en Anouk moedigden wel hard aan. Tot de twintig punten ging het gelijk op maar toen konden we de set toch in ons voordeel afronden met 25-22.

Een hoog niveau is zelden lang vast te houden. Zo ook in de derde set. Onze meiden waren misschien iets minder bij de wedstrijd, iets te veel met de stand of de toeschouwers bezig maar in elk geval won Orion deze set met 20-25. In de vierde set werd het weer spannend. De meiden gingen er weer voor en we hadden een aantal goede ralleys. Wel spannend want we vonden de tegenstanders steeds dicht op onze hielen. We wonnen gelukkig met 25-23 en we hebben een mooie wedstrijd gewonnen met 3-1.
Met 7 punten uit twee wedstrijden staan we op een mooie zesde plaats. De volgende wedstrijd is volgende week in Gorssel. Deze meiden staan bijna direct onder ons. Weer een spannende wedstrijd dus.