U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 oktober 2011

Dames 3 wint van DVO !


Zo vroeg in het seizoen en dan al sprake van een belangrijke wedstrijd ? Het lijkt bijna niet mogelijk, maar het is wel zo. Wat is het geval: na drie wedstrijden staat KSV afgetekend eerste, DVO tweede met 11 punten en Tornax derde met 9 punten. Om het contact met de top niet nu al te verliezen was het zaak om met DVO af te rekenen.

Met andere woorden, de nummer 3 thuis tegen de nummer 2. Dat beloofde een mooie wedstrijd  te worden.

 

Jammer genoeg is het dat niet echt geworden. Althans dat vond ondergetekende. Een aantal tribuneklanten genoot van de spanning die er in sommige sets zat. Maar echt goed spel leverden we niet af.

In de eerste set overigens wel. Daar wisten we vrij snel afstand te nemen en door goed spel en vooral weer aardig aanvalsspel gaven we DVO geen kans en hengelden we de set op 17 naar binnen.

En na de eerste set hebben we dat niveau niet meer terug kunnen vinden. Of DVO begon iets beter te spelen, dat kan natuurlijk ook. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Wij keken continu tegen een achterstand aan en wisten de gaten uit de eerste set niet meer te vinden. En als de nummer 1 van DVO aan de opslag kwam, dan was het alle hens aan dek, wat een kanonskogels! die kwamen we niet te boven en de tweede set ging terecht naar  DVO.

In de derde set ging het lang gelijk op en wist geen van beide partijen afstand te nemen. Mooi om te zien vanaf de tribune, maar we deden onszelf te kort door aanvallend niet meer het niveau van de eerste set te bereiken. En als je de punten zelf niet scoort dan blijft de tegenstander lang bij met lange rally's tot gevolg. Toch wisten we de set naar ons toe te trekken.

De vierde set waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Door goed op te slaan wisten we een 20-14 voorsprong bij elkaar te serveren. Na het verlies van de service kwam nummer 1 van de tegenpartij aan het opslaan en wat we ook deden (1 timeout en 3 wissels), we wisten de kogels niet te keren. En voordat we het wisten stond het 20-21! Het team toonde veerkracht en vechtlust. vol verbetenheid gingen ze voor elke bal, het zou toch niet gebeuren dat we na zo'n voorsprong de set uit handen zouden geven. En door die mannschaftsgeist wisten we de set en de wedstrijd binnen te slepen.

3-1 gewonnen, 4 punten in de pocket en met stip gestegen naar de 2e plaats. Dus daar kunnen we tevreden over zijn, net als de vechtlust die we lieten zien op het moment dat het moest. Volgende week mogen we rustig bijkomen van deze overwinning en kijken wat de concurrenten in de competitie gaan doen.

 

Tot over een paar weken.