U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 oktober 2011

Dames 1 wint van de koploper!


 

Op zaterdag 15 oktober j.l. stond alweer de vierde competitiewedstrijd van Dames 1 op het programma. Tot zover kunnen we zonder meer tevreden zijn met de behaalde resultaten. Als gepromoveerd team uit de 2e klasse hadden we niet al te hoge verwachtingen en aangezien we van de drie voorgaande competitiewedstrijden twee keer de winst hebben kunnen binnenslepen, valt er zeker niets te klagen. Vandaag de wedstrijd tegen koploper Avanti. Aangezien we afgelopen woensdag een sterke bekerwedstrijd tegen het twee klassen hoger spelende V.C.V. hebben gespeeld, denken we vandaag een goede kans te maken een paar puntjes binnen te slepen.

In de eerste set begonnen we direct vanaf het begin lekker te spelen. Daar waar we normaal gesproken wat moeilijk op gang komen, hadden we ditmaal direct de overhand. Gedurende de set wisten we onze voorsprong te behouden, zodat we hem uiteindelijk konden beslissen met 25-20.

Met een goed gevoel gingen we op naar de tweede set, waar we opnieuw lekker ons eigen spelletje speelden. Er zaten mooie rally’s tussen, waarbij ook Avanti steeds beter in het spel kwam. Uiteindelijk wisten we met ons mooie samenspel en onze slagkracht de set te winnen met 25-23.

2-0 voor tegen de koploper, wie had dat gedacht? Helaas gingen we op de een of andere manier te makkelijk denken, verdween de pit in het veld en lieten we veel punten liggen door een slechte servicepass. De communicatie in het veld ontbrak en we lieten al gauw de kop hangen. Met 19-25 wist Avanti de derde set te winnen.

In de loop van de vierde set wisten we ons te herpakken. Helaas gebeurde dit net wat aan de late kant en was het geluk niet met ons. De tegenstanders waren in de winning mood en zetten alles op alles om er een vijfsetter van te maken. Met succes, want helaas waren ze ons met 23-25 net te slim af.

Op naar de vijfde set, waar we nogal tegenop zagen. Maar uit ervaring is gebleken dat wij tot dusverre altijd de vijfde set wisten te pakken, dus dat zou deze keer toch ook moeten lukken? Daarbij was het de verjaardag van Mirjam en zou het voor haar toch des te leuk zijn als we met een overwinning haar huis gingen. En zo gebeurde het dan ook dat we in de vierde set al meteen vanaf het begin de voorsprong in handen kregen. We gingen weer netjes in drieën spelen, de pass werd beter verzorgd en we maakten het beter af. Het werd een spannende set, want ook Avanti liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Toch wisten wij de set binnen te slepen, met een stand van 15-13. Yes, het is ons weer gelukt. Tot zover verloopt het lekker in de eerste klasse en weten we een middenpositie nemen. Top! Op naar de volgende wedstrijd in Borculo, we hebben er weer zin in!

Groetjes, Lise