U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 oktober 2011

Jongens A kent up's en down's in Neede


Jongens A kruipt langs Dynamo

Een goed resultaat is altijd mooi meegenomen, wanneer er na 4 sets een positieve uitslag op de borden staat is er altijd rede tot vreugde en ook zorgt het voor een stukje zelfvertrouwen. Daarom was de 3-2 overwinning die we de vorige keer over de streep trokken ook een welkome gebeurtenis, ware het niet dat het vertoonde spel niet goed was. Een gebrek aan wilskracht en een gebrek aan focus leken sleutelwoorden. Hoe zou Tornax het af brengen in de 2de uitwedstrijd van het seizoen? De uitwedstrijd tegen Dynamo Neede.

Nou mensen, ik kan het kort samenvatten of ik kan een enorm verhaal gaan ophangen met veels te veel volzinnen en overbodige informatie, dat laatste is dan ook wat ik zal doen. Enfin, laten we maar beginnen. Het is alom bekend dat Tornax Jongens A momenteel niet in de allerbeste vorm verkeerd, en dan druk ik het nog zachtjes uit. Het vertoonde spel is tot nu toe vooral slordig en zorgvuldig geweest, en deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. En alsof de slechte vorm nog niet genoeg was, was een van onze 2 mid aanvallers ook nog eens op een lucratief wateravontuur in de wateren van Germanië, wat erin resulteerde dat ondergetekende zijn plekje mocht opvullen. Om mezelf na de wedstrijd maar even te citeren:" Dit is toch niet mijn ding, die positie."

Desalniettemin begonnen we redelijk aan de wedstrijd. De eerste set konden we vrij snel en gemakkelijk naar ons toe trekken, een grote pluim gaat hierbij naar de jongens van het inspiratieloze en futloze Dynamo dat het veld ingegaan leek alsof het gisteren van zeven uur s'avonds tot 6 uur s'ochtends een potje Hongaars modderworstelen met Erica Terspstra had gespeeld. Na een rustig, langzaam en gecontroleerd 'setje' stond er 14-25 op de borden, in het voordeel van Tornax. Servicedruk was het sleutelwoord. Kudo's voor Sjoerd die er halverwege de set met een mooie opslagserie voor zorgde dat er een niet meer te overbruggen verschil was ontstaan tussen de beide teams.

Dus. Een redelijke set gespeeld, dan zou je verwachten dat we door zouden gaan. Niks was echter minder waar. Blijkbaar hadden we deze set besloten voor een collectieve wanprestatie, alsof we telepathisch aan elkaar hadden doorgeseind dat we deze set eens flink op ons gat zouden gaan zitten en onze coach tot wanhoop zouden gaan drijven. Ik maakte in de vorige alinea een verwijt aan het adres van Dynamo, dat het futloos en inspiratieloos was, maar wat wij deze set presteerde was minstens 3 keer zo erg, en dan tel ik de bonuszegels nog niet eens mee. De hele set liepen we, nee, sjokten we achter de feiten aan. Met als resultaat een uitslag van 25-20 voor Dynamo.

De 3de set was eigenlijk het zelfde liedje als de 2de set, maar dan nog iets erger. U kent het vast wel, wanneer je een kopietje opnieuw kopieert in de kopieermachine en je blijft maar kopietjes van een kopie maken dan krijg je op een gegeven moment zwarte strepen op je kopie, of de kopie wordt steeds onduidelijker. Dat is een beetje hoe onze 3de set verliep. Er zat geen pit in, niemand leek de bal goed in te kunnen slaan en iedereen liep naar elkaar te kijken en te aarzelen terwijl ballen achterin nagekeken worden in plaats dat we ze pakten. Op een gegeven moment, bij een stand van 9-3 voor Dynamo kregen we een donderspeech van PP. Het boos maken leek even geholpen te hebben. We gingen iets attenter spelen maar verloren na een punt of 5 weer de grip. Op een gegeven moment stond er 24-15 op de borden, een uitzichtloze situatie dus. Maar door toedoen van een flinke dosis magie uit de oud doos van Perkamentus wisten we het nog terug te boksen tot 24-26 in ons voordeel. Nu hielp Dynamo ook wel wat mee, maar toch. 11 punten scoren in een opslagserie is om over naar huis te schrijven.

Na dit mirakel was het dus tijd om de wedstrijd af te maken. Eindelijk zaten we enigszins in de wedstrijd (statistieken blijven natuurlijk wel relatief) en hadden we er weer een beetje vertouwen in. De 4de set was nou niet echt bepaald een pareltje, halverwege verslapten we toch weer een beetje en gingen we steeds rommeliger spelen. Maar er werd gedaan wat er gedaan moest worden, Tornax kwam niet meer in de problemen en sloot de set winnend af met 15-25.

Nadat we de spelers van Dynamo hadden bedankt (en de trainer natuurlijk) konden we weer op huis aan. Kruipend, net zoals we de wedstrijd hadden gespeeld.

"Het was niet slecht, maar het kan beter." Is inmiddels een gevleugelde uitspraak van onze zeer gerespecteerde Sturmbähnfuhrer geworden, maar op deze wedstrijd was dit niet van toepassing.

Dit was gewoon slecht.

Met vriendelijke groet,

Uw correspondent Rien Wolsink.