U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 oktober 2011

MC1 neemt meeste punten mee


Op zaterdag 22 oktober 2011 gingen onze meiden op bezoek bij Gorssel. Anouk heeft nog te veel last van haar enkele blessure en was niet van de partij. Met 7 speelsters die weer blij waren om weer een wedstrijd te mogen spelen ging we in een mooi najaarszonnetje op pad. We waren lekker op tijd in Gorssel en we konden onze hele wedstrijdwarming-up afwerken. De meiden aan de overkant van het net waren over het algemeen ouder en vooral voor onze Linet veeeeeel langer.

In de eerste set moesten we even wennen aan de aparte regels die de scheidsrechter had verzonnen. Zo mochten we met onze aanloop voor de opslag niet achter de achterlijn starten en had hij enige moeite om bepaalde ballen zowel boven het net als in de techniek hetzelfde te beoordelen. Toch waren het de speelsters die de meeste fouten maakten en in de eerste set was dit duidelijk bij Gorssel het geval. Deze set werd vrij makkelijk door Tornax gewonnen met 14-25.

Toch kregen de Gorsselnaardsen of hoe we de dames ook mogen noemen in de twee set in de gaten dat ze toch wel heel lang waren. Boven onze speelsters uit werden ballen aan alle kanten doorgetikt en naar de grond gewerkt. De magie van de opslag waar wij duidelijk beter in waren, werkte niet echt. De scheids fluitte niet af maar we waren bang fouten te maken. Om een lang verhaal kort te maken, we verloren met 25-21.

Zoe was boos. Heel boos en zij mocht starten met de serve in de derde set. Ja en dan is het zomaar 0-6. Toch konden we het verschil in punten niet vastzetten. Onze gastvrouwen kwamen snel terug en onze voorsprong was zo verdwenen. De hele set bleven we verder dicht bij elkaar. Omdat we veel te dicht rond het net bleven volleyballen en de lengte bij de tegenstander lag, konden we de winst in deze set niet meenemen. Het werd een krappe 26-24 winst voor Gorssel.

In de vierde set begonnen we steeds meer gebruikt te maken van de lengte van de tegenstander. Niet meer gewoon doorrammen maar de bal netjes naast het blok neerleggen. In deze set was de voorsprong steeds in onze handen. De druk van de opslag konden we langer volhouden en we konden ook volleyballend meer een vuist maken. Een mooie winst van 18-25.

Wij hebben ervaring met vijfde setten want die hadden we al een keer gehad. We waren nog redelijk fit want in de ralley hadden we het beste van het spel. Hoewel we nog met een 8-7 achterstand gingen wisselen, had iedereen het gevoel dat we gingen winnen. Het extra stapje erbij, nog een wissel van Anne voor Esli en we pakten een minieme voorsprong. Volgens de coaches waren vooral Lara en Nicky niet van plan om de wedstrijd niet echt lang te laten duren. Met een mooie set-up van Lara ramde Nicky de laatste bal tegen de grond. Een mooie winst van 14-16 en de meeste punten gingen mee naar Ruurlo.

Tien punten uit drie wedstrijden is een mooi resultaat. We krijgen de zwaarste wedstrijden nu tegen Favorita, Dash en VCV. Het is de vraag hoe we daartegen spelen. We missen de lengte van Anouk en we hopen dat ze ons snel weer kan komen versterken.