U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 oktober 2011

Tornax' hoop in bange dagen, Heren 1 wederom naar winst


Zaterdag 29 oktober 2011 VIOS Eefde Heren 2 – Tornax Heren 1

Uitslag:1-3

Het was een zachte herfstdag. Een zachte herfstdag met allemaal van die geel, rood of nog groenige blaadjes aan de bomen. Harstikke mooi allemaal. Maar het was ook een dag waarop het 1ste Heren team van de Ruurlose volleybal vereniging af mocht reizen naar Eefde voor een wedstrijd. Ook was het een dag waarop ik wakker werd met een onmundig droge 'bek' en gruwelijke noadöst, maar dat terzijde.

We mochten aantreden tegen het 2e Heren team van Vios Eefde. En dat net genoemde heren team was wel redelijk succesvol in de eerste wedstrijden. Ze stonden overigens ook net boven ons. Spektakel gegarandeerd zou je denken.

En bij het inslaan was het al wel duidelijk dat Vios de ballen wel wist te raken. Echter heb ik wel het verzoek om de volgende keer, bij het inslaan over midden om gewoon rechtdoor te slaan, want die bal die mij in de edele delen trof, had dan weer NIET gehoeven. Maar goed, gewoon doorgaan natuurlijk, we zijn immers geen mietjes (althans de meeste van ons niet).

De pijn was bij het begin van de 1ste set wel weer weggetrokken en de wraak was zoet. Het waren de mannen van Tornax die gedegen de leiding namen in de wedstrijd. Al was er verdedigend nog wel het een en ander wat wel voor verbetering vatbaar was(snorry Gert). Toch was de marge dusdanig dat we de 1ste set toch vrij afgetekend met 19-25 naar ons toe trokken.

Dat was alweer 1 punt, en de manier waarop was juist wat ons verbaasde. We hadden nou niet verwacht hier op deze manier de spreekwoordelijke lakens uit te delen. Maar afijn, we waren ook nog maar 1 setje onderweg. Al was de algemene tendens in de 2e set niet veel anders. We legden Vios wederom ons spel op en namen weer een kleine voorsprong. Echter was het niet overtuigend als in de 1ste set. Er werden even wat meer fouten gemaakt en Vios kwam iets beter uit de verf. Dit zorgde voor een beetje gesteggel in de eindfase, maar de set werd nog binnen gehaald met 24-26.

Nou weten wij uit ervaring dat het moeilijk is om de hele wedstrijd lang dominant te blijven volleyballen tegen een op z'n minst gelijkwaardige tegenstander. Net zoals tegen Halley 2 weken terug hielden we dit voor 2 sets vol. Daarna was de bal even aan de tegenstander. Vandaag was het niet anders. We hadden in een rotatie even geen antwoord op de service druk van Vios. En om deze reden kwamen we er eventjes niet uit, Vios liep in deze periode even een paar punten uit. En daar sta je dan.. met je goeie gedrag, op een paar punten achterstand. En dan loop je verder achter de feiten aan.

Een opmerkelijk moment echter was waarin ondergetekende via het Vios blok even de score van het "bal in de kloten" incident vereffende. Ditmaal lag er een Vios speler op de grond te creperen van de pijn die even daarvoor door een opstuiterend bolvormig object veroorzaakt werd. Zo scoor je dan toch even 2 punten bij één aanval. Maar we stonden echter nog steeds achter. Halverwege kwam André nog in het veld voor Bas, maar de achterstand was inmiddels opgelopen tot een puntje of 7. Vios won de set uiteindelijk met 25-20.

In een 5e set hadden we allemaal niet zo donders zin an. En daarom werd er eventjes een tandje bij geschakeld. We pakten het initiatief weer op en draaiden de rollen weer helemaal om. Het score verloop was nu het zelfde als in de vorige set, alleen dan precies andersom. De mannen in de oranje shirts leken niet te stoppen. En ach ja, gestopt werden we ook niet. Met de vlam in de pijp stoomden we door naar de 25, waarbij dat laatste punt overtuigend werd binnen geslagen. Klaar,over en uit 18-25.

Dat waren weer 4 punten waar we vooraf weinig rekening mee hadden gehouden. We zijn wederom zeer content met de 4 punten en met de 15 punten uit 4 wedstrijden. En dat brengt ons op de plek op de ranglijst waar we thuis horen. Redelijk bovenin en nog beter zelfs, op gelijke hoogte met de mannen van de vordense waspoedergigant Dash.. Het zal ook eens niet.

Volgende week ontvangen wij de heren van Wivoc. Maar eens kijken of we dan ook verbazingwekkend kunnen optreden.

Wees gegroet,

PP