U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 oktober 2011

Tornax' hoop in bange dagen, Jongens A verpletterd Wivoc


Jongens A pakt eindelijk het volle pond tegen Wivoc

Het was weer zaterdag vandaag, wat betekende dat het weer tijd was voor een wedstrijd. Nu was het vandaag een speciale dag. In eerste instantie omdat we tegen Wivoc speelden en dat zijn altijd beladen wedstrijden en in tweede instantie omdat onze trainer/coach PP vandaag niet aanwezig kon zijn, meneer moest zelf namelijk een wedstrijd spelen. Daarom werd de positie van coach vandaag vervuld door Hans (vorig jaar nog onze trainer), een nieuwe oude coach dus als het ware. Volgt u het nog? Ik in ieder geval wel.

Dus afgezien van het feit dat we vandaag niet in de gebruikelijke opstelling aanwezig waren (ook Rikkert was nog eens afwezig, hij moest namelijk bij een voetbalpotje gaan kijken. Alsof hij verstand heeft van voetbal.) was het wel oud en vertrouwd. En Tornax Jongens A is zichzelf niet als er gelijk al iets mis gaat. Want in geen velden of wegen was Onne te bekennen, en ze moesten ook nog rijden. Ruben belde Onne even en attendeerde hem even op het feit dat hij zo snel mogelijk naar de sporthal moest komen. In de tussentijd kwam Bas er nog achter dat we de pasjes niet hadden en aangezien hij met de Auto was gekomen (Jan moest rijden) ging hij op de fiets van Hans naar huis om de pasjes te halen, enkele minuten later besloot Hans dat hij maar even naar huis moest om zijn Bril op te halen, op de fiets van Sjoerd.

Oftewel, hectiek alom en dat is nou net wat er de laatste tijd een beetje in de koppies van het team zit. De afgelopen wedstrijden was er geen rust en was het spel verschrikkelijk slecht. Zou dit dan de wedstrijd worden waarin we dat van ons af zouden spelen? Wie zal het zeggen. Nadat we aangekomen waren in Winterswijk konden we ons omkleden en inspelen. Tijdens het inspelen bleek al wat voor een wedstrijd Wivoc zou opzetten. Echt goed aanvallen konden ze niet en wanneer ze een bal insloegen vloog deze vaak meters uit of achterin het veld. Dit betekende dus dat we de ballen achterin konden verwachten.

De eerste set begon goed. We begonnen vanaf de eerste minuut sterk en niet enorm slap zoals in de voorgaande wedstrijden. Wivoc had overduidelijk erg veel moeite met harde strakke ballen achterin dus de oplossing luide: Servicedruk. We hadden in de afgelopen wedstrijden al gemerkt dat de tegenstanders al snel onzeker werden als je voor een beetje servicedruk zorgt, zo ook in deze wedstrijd. We hadden lange opslag series en als de bal een keer terug kwam konden we hem meestal goed passen, mede omdat Wivoc een beetje eentonig aanviel door altijd de bal maar achterin te gooien. Het team was ook een stuk attenter dan voorgaande keren. We zaten goed in ons vel, er werd weinig geaarzeld in de passing en in de aanval. Na een sterke set stond er 14-25 op het bord in ons voordeel.

Nu was het zaak om niet te verslappen. We hadden dan wel een goeie uitslag behaald maar het was niet zo dat we hoogmoedig konden gaan worden, de meeste punten kwamen in de eerste set toch van de service druk, of door de vele fouten van Wivoc. Wanneer de Winterswijkers een beetje met scherp begonnen te schieten kregen we het toch iets lastiger. We moesten dus wel bij de les blijven in de 2de set om niet tegen een nare verassing aan te lopen. Wivoc oogde deze set weliswaar ietsjes sterk dan in de vorige, veel maakte het niet uit want deze set werd door ons gewonnen met een eindstand van 16-25.

Halverwege dus en met een beter tussenstand dan een paar weken terug (toen stonden we thuis na 2 sets met 2-0 achter.) Nu was het zaak om de wedstrijd af te maken, in de 2de set konden we goed overeind blijven en niks leek een overwinning dus in de weg te staan. Maar niks was minder waar. Nog steeds hadden we veel servicedruk maar Wivoc wist hier toch iets beter mee om te gaan en langzamerhand werden we hier toch een beetje onzeker van, opslagen weden uitgeslagen en balletjes die we in de eerste set nog binnen kregen gingen nu 3 meter uit. Maar als team wisten we nog steeds goed te presteren, verdedigend stonden we allemaal goed en dat gaf het vertrouwen om de set af te maken. Aan het einde van de set bleven we koel en geconcentreerd waardoor we met 22-25 wonnen.

De 4de set was eigenlijk een formaliteit, hoewel Hans nog wel even benadrukte dat het belangrijk was om gewoon die 5 punten mee naar huis te nemen. In deze set zijn we niet meer in de problemen gekomen, Wivoc had het geloof al lang opgegeven en langzamerhand trokken we de set naar ons toe, Wivoc gaf nog wel wat stuiptrekkingen maar door de servicedruk en zorgvuldig spel stond er al snel een 12-25 uitslag op het wedstrijdformulier.

4-0 winst dus, en dat met bij vlagen mooi en goed volleybal, en dat werd wel een beetje tijd. Maar ik heb vandaag een hoop positieve dingen gezien. Ik zag vandaag een team dat bereid was ervoor te gaan en voor elkaar en iedere bal wanneer er een foutje werd gemaakt. Dankzij de passing die stukken beter was dan de vorige wedstrijden kon Bas het spel ook wat gevarieerder verdelen waardoor we het Wivoc nog moeilijker konden maken. Als we dit vast weten te houden sluit ik verdere successen niet uit.

Maar laten we vooral niet naast onze bescheiden schoenen gaan lopen, eerst maar eens de thuiswedstrijd van aanstaande woensdag goed en winnend afsluiten.

Groeten,

Rien Wolsink