U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

5 november 2011

Heren 1 op volle toeren


Zaterdag 5 november 2011 Tornax Heren 1 – Wivoc Heren 1

Uitslag: 3-1

Een goed gevoel.

Elke week is anders, elke dag is anders, of het nou maandagen, woensdagen, vrijdagen of zaterdagen zijn. Je voelt de ene dag beter als de ander. Of dat nou mentaal of fysiek is. Persoonlijk probeer ik mezelf altijd even uit op een wedstrijddag. Ja ik weet best dat we geen eredivisie spelen en ja ik maak me druk om een, vergeleken met de hoogste klasse van het volleybal, 'lullig' 1ste klasse wedstrijdje. Maar voor mij houd dat in dat ik op de fiets op weg naar de sporthal eventjes de beentjes uitprobeer, door zo hard mogelijk de fietstunnel uit te fietsen. De stalen ros kraakte en ging zo'n beetje in 2'en, dus met het fysieke zat het wel goed vandaag.

Eenmaal aangekomen bij de sporthal maar eventjes de sfeer proeven. Heren 2 begon net aan hun wedstrijd tegen Favorita en voor mij was het dus tijd om te doen wat ik altijd doe. Beetje rondsjouwen, op de tribune zitten, tosti's eten, flauwe opmerkingen maken. Dit maal ook nog even samen met Altwin lachen over iets wat 'verboden zou moeten worden'. Had te iets te doen met iets fysieks.

Afijn, de tegenstander (wivoc) was gearriveerd evenals onze Erik, de man met de shirtjes, omkleden en aan de bak dus. Game faces on en ballen met die hap. Vandaag overigens zonder André, maar met A.A.D. en Bas S in de gelederen. We waren inmiddels aan het inslaan en tja, de Jongens Van Wivoc konden er wel wat van. We kenden de Winterswijkse mannen al even. Een team met veel lengte en aanvallende capaciteiten. Een ploeg die het je lastig kan maken als je zelf niet blijft volleyballen.

In de 1ste set echter, zoals wel vaker dit seizoen, kwamen wij scherp uit de startblokken. Dominant en verzorgd. Een net dat stukje georganiseerder dan Wivoc. Wivoc kwam hierdoor niet lekker uit de verf. En door een goed blok te zetten dwongen wij Wivoc al tot het wisselen van een buitenaanvaller en na de 1ste set zagen we ook een andere diagonaal verschijnen. Nadat we de 1ste set met 25-17 binnen sleepten.

Dat was dus alweer 1. In de 2e set wouden we die score natuurlijk verdubbelen. Wivoc dacht hier echter anders over. De winterswijkse formatie kwam beter in het spel en scoorde net wat gemakkelijker dan de vorige set. We waren even niet bij machte om de score weer gelijk te trekken en zo moesten we de set met 23-25 aan Wivoc laten.

De 3e set was echter weer een wereld van verschil. We begonnen zoals in de 1ste set maar dan beter. En al vlot kwamen we in een voor Wivoc wat ongunstigere rotatie. We hadden grip op de 2 mans aanval van Wivoc en pasten goed op met de spelverdeler van Wivoc, waarvan ik vermoed dat die in zijn vrije tijd ook bal virtuoos is. Aangezien die elke 2e bal er langs naait zodra je hem ook maar een centimeter teveel ruimte geeft. Onder begeleiding van 'Afdeling Servicedruk' in de persoon van Luuk liepen we binnen de kortste keren uit naar een monster voorsprong. De 1ste keer dat ik in de 3e set op het score bord keek was het al 20-09. Nou dat ging dus best wel lekker, 2 keer knipperen met de ogen later en de 25-11 stond genoteerd.

Alsof het aan de kant van het veld lag. In de 4e set konden we net als in de 2e geen afstand nemen van Wivoc. Wat dat betreft kwam dit de wedstrijd wel ten goede. Maarja, je kunt moeilijk vanaf de tribune willen kijken als je zelf in het veld staat, dus hier hadden we zelf weinig baat bij. Onze insteek was gewoon om die 4e set binnen te halen en onze 5e overwinning definitief te maken. Hiervoor moesten we echter nog een achterstand op Wivoc inlopen. En dat was nog zeker een puntje of 3 a 4. Maar langzaam aan zeker pakten we het overwicht in de wedstrijd stukje bij beetje terug. Rond de 20 punten was de stand weer gelijk getrokken en het slot offensief werd door beide ploegen ingezet. Bij 22-21 werd er een mentale tik uitgedeeld aan Wivoc door een lange rally in ons voordeel te beslissen. De 24-21 volgde vlot en Wivoc gooide de handdoek in de ring, de 25-21 was een formaliteit.

De vreugde was groot na het binnenslepen van de 5e overwinning dit seizoen. Wederom 4 punten voor de Ruurlose equipe. Toch 4 punten gepakt tegen een ploeg die best wat in z'n mars heeft en een vrij groot potentieel. Laten we hopen dat ze daar nooit achter komen zolang ze tegen ons moeten spelen.

Met 19 punten uit 5 wedstrijden staan we nu 2e. Met 4 punten en 1 wedstrijd minder dan de nummer 1 en 1 punt meer en een wedstrijd meer dan de nummer 3. Maar goed, dat zijn echter alleen maar cijfers en een seizoen is lang. Dus laten we ons daar maar niet al te druk over maken. Ik geloof echter dan handhaving er wel inzit.

Volgende week mogen we aantreden in Aalten tegen Bovo Heren 3. Eens kijken hoe het dan gaat.

Groetjes,

PP

*ik geloof trouwens dat het wel goed ging vandaag..