U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

6 november 2011

Dames 3 op '' ?? '' toeren


Het lijkt wel alsof Dames 3 elke week een belangrijke wedstrijd speelt. Deze week tegen Wivoc, de nummer 3 van de ranglijst. vooraf dus zeker geen appeltje eitje !

We begonnen de eerste set goed, maar wisten die goede lijn niet door te trekken. Nog sterker, we stapelden aardig wat fouten bij elkaar, waaronder 5 opslagfouten achter elkaar? We moesten de set dan ook aan Wivoc laten. En dat was een kleine domper.

 

Gelukkig begon het de tweede set iets beter te lopen, minder opslagfouten wat meer gemaakte aanvalspunten. Met name Renate, die voor de verandering eens een setje op mid speelde, scoorde aan de lopende band. Toch lieten we op het laatst van de set weer wat ''grote'' steken vallen en maakten we het onszelf erg moeilijk. Op het nippertje wisten we de set nog te pakken.

In de derde set eigenlijk van hetzelfde laken een pak. De dames aan de andere kant waren aanvallen niet sterk, maar wisten met geplaatste prikballen het ons erg lastig te maken. En als we dan zelf aanvallend steeds weer de bal recht in de handen van de tegenstander spelen dan is het vragen om problemen. En die kwamen er dan ook. Met de nodige gevolgen in het veld. De dames zagen ook wel dat het niet lekker liep en dat leidde tot wat discussies in het veld die het spel niet echt ten goede kwam. Met een uiterste krachtsinspanning pakten we echter ook de derde set.

In de vierde set ging het zowaar nog minder. We keken continu tegen een achterstand aan. Met het nodige kunst- en vliegwerk konden we de achterstand ongedaan maken. Op setpoint achter (23-24) wisten we de opslag terug te veroveren (24-24). Tijd voor een opslagwissel. Evelien kwam Marjolein vervangen en sloeg de laatste 2 punten bij elkaar. Erg knap als je de stand in ogenschouw neemt.

 

Conclusie, 3-1 winst en met stip gestegen naar de tweede plaats. Daarbij komt dat wij al tegen de nummer 1,3,4 en 6 hebben gespeeld. Dus laat de rest elkaar maar punten afsnoepen. Al met al staan we er dus erg goed voor, maar we zijn nog lang niet op volle toeren, zoals heren 1.