U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

12 november 2011

Wederom 4 punten voor Heren 1


Zaterdag 12 november AAA BOVO Heren 3 – Tornax Heren 1

Uitslag: 1-3

Om maar bij het begin te beginnen. Deze ochtend, het wakker worden. Wakker worden na een projectweek op school, met passende afsluiting. Dus wakker worden met een geinig koppijntje en een compleet gebrek aan energie. Zeg maar, wakker worden als een kadaver in de biobak. Een lichaam wat trilt en niet instaat is om zichzelf zonder veel moeite op de been te kunnen houden. En dan over 3 uur weer top fit moeten zijn voor een wedstrijd in Aalten. Eerst maar eens een douche genomen, waarin de koppijn al prettig weg ebde. Daarna het huis maar afgestruind naar vitaminen, calorieën, alles wat maar eetbaar was. In de gauwigheid iets verzameld als vitaminen B12, C, D, Calcium en nog meer van die meuk.

Inmiddels was ik genoeg aangesterkt om met de fiets, met zachte achterband, de afstand tussen mijn huis en de sporthal te overbruggen in een tijd minder dan 10 minuten. Daar waar een deel van de wedstrijd selectie al op mij stond te wachten. Deze wedstrijd selectie bestond vandaag niet uit het normale Heren 1. Erik was namelijk afwezig en werd vervangen door A.A.D. en B.A.R.T. respectievelijk de lange lat van het 2e en de buffel van Jongens A. Met deze heren in de gelederen werd de tocht naar Aalten ondernomen. Dat dan weer zonder André, deze kwam namelijk op eigen gelegenheid en was zelfs al eerder aanwezig dan wij.

Aangekomen in de middelbareschool c.q. sporthal, maar snel omgekleed en de zaal in gedonderd. Echter niet voordat ik probeerde mijn reïncarnatie kracht bij te zetten d.m.v. het eten van een fijne chocolade reep. Dikke vette Snickers, mannen brandstof. In de overwegend roze gekleurde zaal moesten wij echter nog even wachten op een stel meiskes die nog aan het volleyballen waren. Dit wachten duurde echter op een gegeven moment wel erg lang. En dan ga je je toch gauw vervelen(al liep er trouwens wel wat moois rond in de zaal), zo werd er maar ff getwitterd of die koters niet konden opflikkeren en werd er een snoepautomaat met gebrekkige zelfkennis geplunderd. Het kreng bleef maar vertellen dat de Mars repen uitverkocht waren. Terwijl wij toch heel duidelijk konden zien dat er minstens 20 van die krengen aanwezig waren. Daarna zijn we maar gewoon weer aan de kant gaan zitten wachten. Kijkend naar een stel dames van Bovo die tijdens de warming-up een oefening uitvoerden wat een dusdanige beweging in bepaalde lichaamsdelen teweeg bracht dat we ons hiermee wel even konden vermaken.

Na ongeveer 400 woorden van non-informatie en vunzige praat waren de koters uiteindelijk klaar met spelen en konden we eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Maar dat dan wel weer op een Aaltens, gebrek aan, tempo. Ze maakten zich schijnbaar niet zo druk om het tijdsschema. En zo werd er aan ons nog even gevraagd of we nog even een minuutje wouden doorgaan met inspelen, want de mannen van Bovo waren nog niet warm. Daaropvolgend vonden wij deze minuut wel errug lang duren.

En zo sloop er een bepaalde gelatenheid in het team. Een gelatenheid die in de 1ste set van ons een 'tamme bende' maakte. We stonden hierdoor meer tegen onszelf te spelen dan tegen Bovo. En wij zijn zo nu en dan, zo hebben meerdere teams dit jaar ervaren, een lastige ploeg om van te winnen. Dat deden we dus ook niet en zo moesten we lijdzaam toezien hoe we deze set met 25-23 cadeau deden aan de mannen uit Aalten.

Het liep allemaal nog niet zo lekker, dat bleek. Wat ook bleek was dat ik deze week me een beetje in de hoek bevind waar de klappen vallen. Na een spierverrekking en een snoeiharde bal van Luukdie ik voor mijn harses kreeg tijdens de training van het 2e was het vandaag weer raak. Wederom met Luuk in de context. En dan wel een van zijn knieën om precies te zijn. Die probeerde ik namelijk, tijdens een duik naar de grond, weg te koppen. Nadat alle stukjes jukbeen weer zorgvuldig op hun plaats gerammeld waren konden we weer verder.

De 2e set begon weer moeizaam. Maar later kwam de Tornax machine dan toch weer aan het draaien. Het was nog steeds niet heel flitsend maar we kwamen er steeds even wat beter uit. We stonden ons eigen spelletje te spelen en dat wil dus zeggen dat Bovo niet hun eigen spelletje stond te spelen, maarja, das natuurlijk volkomen logisch. In 1ste instantie stonden we nog achter, maar in de eindfase slopen we dichterbij, en namen we de leiding in de wedstrijd over. 22-25 of zoiets.

In de 3e set werd er nog eens opgeschakeld en stoomden we werkelijk over Bovo heen. Met de nodige service druk en de gebruikelijke veldverdediging zette we Bovo met de rug tegen de roze muur. Als ik me niet vergis werd het uiteindelijk 25-12 of zoiets dergelijks. De stand staat namelijk nog niet op het wereld wijde web.

Inmiddels was er ook een 4 koppige delegatie van het 2e gearriveerd, die moesten namelijk, na ons, een potje ballen. Hiervoor hadden ze echter wel de ondersteuning van A.A.D. en B.A.R.T. nodig. We moesten dus een beetje voortmaken met de 4e set. Bovo dacht hier echter nog net iets anders over. En zo klooiden ze nog even een paar puntjes binnen. De rust werd echter bewaard door de oranje geklede mannen en plotsklaps liepen we uit naar een veilige voorsprong en werd de set binnen getimmerd. 17-25(of zoiets)

Wederom 4 punten in de pocket. Wederom gewonnen. Nog steeds niet verloren. Hartstikke fijn. Volgende week krijgen we Wevoc Heren 2 op bezoek om 16:00 uur in onze eigen Ruurlose sporthal. En dan beginnen we gewoon weer op 0-0.

Tot dan!

Groetjes,

PP