U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 november 2011

Heren 1 op ramkoers


Zaterdag 19 november 2011 Tornax Heren 1 – Wevoc Heren 2

Uitslag: 4-0

Momenteel zijn we met het eerste heren team van Tornax bezig aan een seizoen wat nu al, zeer voorspoedig verloopt. De equipe in de oranje shirts had tot aan vandaag nog geen enkele wedstrijd verloren, zelf in de beker competitie niet. Maakt dit de verwachtingen dan hooggespannen? Mwa, aan verwachtingen doen wij niet zo aan. Aan doelstellingen trouwens ook niet niet. Althans, de doelstelling voor dit seizoen was net als de jaren er voor, gewoon heel flauw 'handhaving'. Maar goed, om het maar even over een doelstelling te hebben. We zouden het wel heel leuk vinden als we onze ongeslagen status kunnen behouden totdat we de titelfavoriet uit Varsseveld op bezoek krijgen.

Om dit te behalen echter, lag er vandaag nog een hobbel in de weg. Deze hobbel genaamd Wevoc Heren 2 zou uit Westervoort afreizen naar Ruurlo om ons spreekwoordelijk te dwarsbomen. Om nou letterlijk een stel boomstammen de zaal in de slepen en die in het veld neer te flikkeren in de hoop dat wij er over zouden struikelen is natuurlijk een beetje overdone. Vind ik, persoonlijk.

(volgens mij is het tijd voor mijn stopwoordje)

Afijn, elke tegenstander is er een. En elke tegenstander is even gevaarlijk in een klasse waar je het je niet kan veroorloven om een dagje 'wat minder' te zijn. Toch kregen we misschien het idee dat we daar vandaag wel mee wegkwamen. Als we de 8-0 achterstand in de 1ste set in acht nemen. Het was een rommeltje, niemand trok z'n bek los. Of nou, even later wel. Maar dan meer in de zin van bekvechten. Gelukkig zijn we er mannen voor om in staat te zijn dit in het hokje 'opbouwende kritiek' te plaatsen en een meningsverschil binnen 2 punten bij te leggen. Anders hadden we maandag het eerste halfuur van onze training moeten besteden aan een praat groepje. En dat gaat moeilijk zonder trainer of coach.

Nou hebben we afgelopen maandag de eerste 20 minuten van onze training ook gewoon verlult. Maar dat viel onder het kopje 'partijtje gezellig!!!'.

Maar goed, 8-0 achter dus. En dan ook op zo'n manier dat je denkt van, 'nou.. dat gaat lekker..' . Gelukkig zijn we er dan ook mannen voor om zo'n achterstand op gedegen wijze in de loop van de set weg te poetsen. Al is poetsen natuurlijk iets meer voor vrouwen (ik ga denk ik gezeik krijgen met die opmerking). We hadden namelijk al wel door dat er vandaag geen mooi volleybal gespeeld ging worden. Het was zo'n fijne knok wedstrijd. Buigen of barsten en van dat eerste houden we niet zo van. En zo knok je jezelf dus terug in de wedstrijd. Door in de slotfase van de 1ste set de stand naar 27-25 te tillen.

Nou was de 2e set meer van het zelfde. Wederom een zwak moment, nu dan halverwege de set. Wederom in de achtervolging. En wederom de set alsnog binnen slepen, nu dan met 28-26. Nee het ging niet van harte.

Ik vraag me wel af of er op dat moment iets knakte in de hoofdjes van de Wevoc spelers. Of ze de moed al iets lieten zakken. Zo gaven ze namelijk een kans aan vermoedelijke de jongste speler in de selectie. Die schijnbaar nogal moeite had met de net hoogte. Maar goed, dat neemt niet weg dat we toch weer veel punten lieten liggen. En weer kwamen we op een vrij forse achterstand. Deze keer kwamen we echter ruim op tijd terug en konden we Wevoc ook spreekwoordelijk(niet echt natuurlijk, dat zou onaardig zijn) de nek omdraaien. 25-19 als gevolg.

De 4e set gaven we het niet meer uit handen. Het ging nog wel eventjes moeizaam maar dit werd snel weer opgepakt, weggepoetst en Wevoc konden worden afgevoerd. 25-18.

Zo en dan eindelijk een keer 4-0 gewonnen. Dat dit ook nog mogelijk was in deze klasse, heel apart. Zwaarbevochten dat wel. Maar we zijn er toch steeds uitgekomen door gewoon te doen wat we moesten doen en de afdeling service druk heeft zich vandaag ook weer laten gelden. En dat scheelt een hoop.

En het geinige is nu, dat we koploper zijn. 1 punt voor op VCV en 2 punten voor op Halley. VCV heeft dan weliswaar nog een wedstrijd tegoed, maar toch lijkt het wel grappig. VCV kan dit wedstrijdje trouwens komende week inhalen. Wij hebben dan namelijk prestatie verlof. Want wij mogen ons opmaken voor een heel leuk en spannend weekje. Op maandag 28 november krijgen wij namelijk de volgende opponent in de bekercompetitie op bezoek. Een regiodivisionist uit Denekamp (om 21:00 uur). En de Zaterdag daarop, 3 december om 16:00, staat de ontmoeting met VCV op het programma. Voor VCV de kans om wat punten voorsprong te pakken, voor ons de kans om eens wat geks te doen. Maar laten we maar niet teveel verwachten, daar houden wij namelijk niet zo van.

Nou, TOEDELEDOKIE!!

Groetjes,

PP

*ps, schijnbaar kwamen we er vandaag dus toch mee weg om een dagje, wat minder, te zijn.