U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 november 2011

Dames 3 blijft winnen !


Gisteren stond de wedstrijd tegen de nummer 6 uit de competitie op de rol, tegen de dames van SV Loil. Vorige week moesten we onnodig 2 sets achterlaten in Eibergen. Ze zeggen altijd dat om kampioen te worden, je in ieder geval de punten moet pakken tegen de 'kleinere ploegen'. En dat is nu net waar de schoen wringt. Dames 3 speelt op haar best tegen goede tegenstanders, maar tegen zwakkere tegenstanders gaan ze mee in het niveau van de tegenstander.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Loil behoort absoluut tot de categorie 'zwakkere tegenstander'. En wederom lukte het ons niet om ons eigen spel te spelen. We gingen weer volledig mee in het spel van de tegenstander. Ondanks een paar dringende oproepen tijdens time-outs bleven we de bal maar steeds in de handen van de tegenstander spelen. En dat is vragen om problemen.

En die kregen we dan ook. Het is aan Janine te danken dat we een enorme achterstand in de derde set goed wisten te maken en de set op het nippertje wisten te pakken, maar voor de rest bleven we ver verwijderd van het spel dat we moeten en vooral ook kunnen spelen. En dat is nou net wat je moet doen tegen een tegenstander die zelf niets klaarmaakt, maar alleen profiteert van de fouten van de tegenstander.

Alleen in de vierde set wisten we ons spel te spelen. Met goede opslagen zetten we Loil fors onder druk en met goed aanvalspel scoorden we zelf de punten. En dan is het verschil tussen beide ploegen ook gelijk duidelijk. De dames van Loil kwamen er niet meer aan te pas.

Ondanks het mindere spel haalden we de volle buit binnen en dat is mooi. 5 punten erbij en we zijn de koploper tot op 2 punten genaderd. Al met al staan we er dus goed voor. Kun je nagaan wat er gebeurt als we ons eigen spel gaan spelen.