U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 december 2011

Jongens A walst over Sparta heen


Jongens A in recordtijd langs Sparta Zelhem

Vandaag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van dit Seizoen. Ho, wacht, stop! Voordat u outlook opent en ons een vervelende email stuurt met teksten als: "We zitten pas op de helft van het seizoen, idioot!" en "Heb je weer in het medicijnenkastje van de buurvrouw gezeten? Vliegende gek!" moet ik even opmerken dat wij dankzij het falen van de NEVOBO twee halve seizoenen spelen in plaats van een hele. Ja, ook wij vinden dit om te huilen.

Maargoed, laatste wedstrijd dus. Een uitwedstrijd tegen Sparta Zelhem om precies te zijn. Nu was van te voren al bekend dat wij in deze wedstrijd de gedoodverfde favoriet waren, niet om onszelf de nodige veren in de reet te steken maar omdat Sparta nog geen wedstrijd gewonnen had en in totaal pas 2 sets had gewonnen. Wij stonden tweede en hadden alleen maar verloren van de, overigens terechte kampioen. Vandaag was echter ook een dag van de hevige emoties en huilbuien, emotioneel als wij zijn. Sjoerd was vandaag immers voor het allerlaatste bij een wedstrijd, een wedstrijd van Tornax wel te verstaan, al vragen wij ons af of hij in zijn huidige leefklimaat ooit nog op een competitief volleybalveld zal schitteren. No offence. Maargoed, tranen al over the place. Sjoerd zou Sjoerd niet zijn als Sjoerd dit zo voorbij liet gaan: geen traktatie, geen afscheidskrat bier en geen toegewijde vlammende speech. Toch heb ik besloten als bescheiden correspondent op locatie hier WEL even de nodige aandacht aan te besteden. Sjoerd zijn capaciteiten (dan spreken we vooral over lever capaciteiten) en passie zullen vanaf nu iedere zaterdag worden gemist, ook op woensdagen zullen wij ons moeten aanpassen. PP zal iemand anders moeten uitzoeken om traditioneel en met grote kracht een bal tegen aan te schieten.

Even terug naar de wedstrijd. Nadat ik gisteren Tobias eventjes bericht had dat ze vandaag Bernd en mij beter even konden oppikken op de weg naar Zelhem (veldhoek ligt immers precies tussen Ruurlo en Zelhem in) werd ik vanmiddag netjes opgepikt en vertrokken we richting Zelhem. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Zelhem konden we gaan omkleden, de accommodatie viel mij bijzonder mee. Wanneer je aan Zelhem denkt dan denk je toch al gouw aan een omgebouwde kippenschuur als kleedkamer, maar de kleedkamer was groot genoeg en de muren vielen niet van ellende uit elkaar. Altijd mooi mee genomen!

Ingelopen en ingespeeld en al begonnen we aan de eerste set. Het viel natuurlijk een beetje te verwachten maar we begonnen niet op ons scherpst aan de wedstrijd. Een overall mentaliteit van "ach we redden het wel" heerste aan de oranje kant van het net. In plaats van kiezelhard binnengeslagen werden veel ballen slap geprikt en werd de eerste bal vaak veel te scherp aan het net gepassed, wat er vervolgens weer toe leidde dat de set up ook te scherp aan het net kwam. Veel aan de hand was er echter niet, de einduitslag was 16-25 in het voordeel van Tornax.

De 2de set moesten we wat nauwkeuriger spelen. De ballen beter naar Bas passen waardoor we lekkerder konden spelen, ook moest we er een tandje bij schroeven omdat het spel op een veel te laag tempo verliep waardoor we het Sparta niet echt moeilijk konden maken. Aan de stand was deze set niks af te dingen. 11-25 maar naarmate de set vorderde zag je toch dat we wat minder goed gingen concentreren, we liepen snel uit en werden hierdoor wat minder geconcentreerd. Ook de variatie van de set ups was een hekel puntje. Tegen een tegenstander als deze moet je de bal niet alleen maar op buiten gooien, maar ook af en toe eens de bal achterover geven of naar de mid aanvaller.

Maargoed, de stand was in ons voordeel en dat deed Hans (PP moest weer zelf ergens over een veld draven en kon er dus niet bij zijn) besluiten om wat te gaan experimenteren. Ondergetekende mocht als mid-aanvaller fungeren. Afgezien van wat domme foutjes en fout positioneren ging dit redelijk. We speelden ongeveer het zelfde als in de 2de set, ook in de 3de set werd de bal nog vaak op buiten of op midden gegeven, deze 2 werden wel iets vaker afgewisseld waardoor het spel iets vlotter verliep. Mede dankzij een sterke opslag serie van Bas was 15-25 de eindstand.

Ook de 4de set was het moment om het wat anders te doen dan normaal. Maar dit zorgde niet voor veel problemen. De passes kwamen deze set heel vaak goed aan waardoor de set ups ook wat gevarieerd konden worden, ook de combinatie achterover ging een paar keer erg goed waardoor Sjoerd zijn glansrijke aftocht kon voltooien.

Een afgetekende 4-0 overwinning dus, en dat in maar 72 minuten tijd. Voor deze wedstrijd was al bekend dat we als 2de zouden eindigen maar deze overwinning laat toch zien dat we deze positie ook waard zijn. En nu maar afwachten in wat voor een competitie we straks terecht komen.

Rien Wolsink