U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 december 2011

Dames 3 Herbstmeister !!


Gert Jan Verbeek, trainer van de koploper in de Eredivisie AZ zei gisteren:

''Een mogelijk winterkampioenschap is dus geen item. Het heeft niet mijn aandacht. Ik vroeg me vanmorgen zelfs af hoeveel punten we eigenlijk hebben. Ik ben namelijk met voetbal bezig." "Als we goed voetbal spelen, komen de punten vanzelf. Dan zie ik op zondag wel hoe de stand is. Onze voorsprong op PSV? Ja, die weet ik wel. Dat wordt zelfs op het journaal herhaald.''

Hij kan mij een heleboel vertellen, maar het behalen van het Herbmeisterschaft is volgens mij altijd belangrijk. Natuurlijk zegt dit niets over de eindstand in de competitie. Alhoewel; er zijn natuurlijk wel statistieken die aantonen dat een Herbstmeister in bijna 70% van de gevallen ook de uiteindelijke kampioen is.

Dames 3 kon vandaag Herbstmeister worden als ze minimaal 4 punten zouden halen tegen de dames 2 van SV Halle.

Nou moet ik zeggen dat Halle op plaats 9 staat en dat is niet best. Niet best van Halle natuurlijk, maar ook niet best voor ons, we spelen immers tegen zwakkere tegenstanders traditioneel zelf ook niet al te best. Daarbij komt dat SV Halle een sporthal heeft waar het paard van Sinterklaas spontaan de hik krijgt. Het dak is zo laag dat Amerigo het hoogstwaarschijnlijk vertikt om er ook maar 1 stap op te zetten.

De voortekenen waren dus niet echt top om het zo maar eens te zeggen. En helaas werd in de eerste set het vermoeden bewaarheid. We speelden als het spreekwoordelijke zand dat schepen van de bodem van rivieren halen (Bagger voor de goede verstaander) We verloren de set met 26-24. De tweede en derde set werd het niet echt veel beter. Misschien dankzij de massale opkomst van ouders wonnen we beide sets met 25-23. En daarmee van deze kant een dikke pluim voor de opkomst bij uitwedstrijden. Er komen altijd ouders mee om te kijken (vader van Lynn en Marjolein zijn er volgens mij altijd bij !!).

1-0 achterstand omgezet naar 2-1, maar het bleef niet best. We konden aanvallend niet echt doorpakken en verdedigend stonden we regelmatig niet goed of lieten we de ballen rustig op de grond vallen.

Maar, het moet gezegd worden, de vierde set was wel weer goed. We gingen verdedigend minder fouten maken en aanvallend begon het te lopen. En dan blijkt dat het verschil in 1 keer wel erg groot is. Zonder moeite, met zelfs nog een paar plafondballen erbij wonnen we de set met 25-12 !!

Kortom, we blijven in de verdeling 3 sets en 1 set spelen. Waren we vorige week 3 sets goed aan het ballen en 1 slecht, vandaag was het weer andersom. Wat kunnen we nu concluderen op basis van de eerste helft van de competitie.

1. De eerstvolgende wedstrijd spelen we in ieder geval 3 sets goed:

2. Er zit best nog veel rek in de spelersgroep, Met een gemiddeld leeftijd van nog geen 17 jaar missen

we op bepalende punten nog wat ervaring, maar dat gaat allemaal goedkomen:

3. We zijn Herbstmeister en Gert Jan Verbeek kan een heleboel vertellen, maar wij zijn er reuzeblij mee.

 

Tot na de winterstop.