U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 december 2011

Heren 1 overleeft pure treurnis in Zevenaar


Zaterdag 10 december 2011 Labyellov Heren 1- Tornax Heren 1

Uitslag: 1-3

In de afgelopen 3 jaar heb ik zowel als met Heren 2 destijds en nu voor het 2e jaar met Heren 1, elk jaar tegen Labyellov moeten spelen. Zo'n beetje alle wedstrijd verslagen van die wedstrijden begonnen met een zinnetje over de naam van de club uit Zevenaar. Nou gaat dit geintje vervelen, en was ik in de veronderstelling dat iedereen het wel een keertje wist. Maar nu hebben wij schijnbaar dus een kleine dyslectische spelverdeler in het team, die nog niet op de hoogte was. Dus, speciaal voor Bas. Labyellov is volleybal achterstevoren. Of zoals ik het eerder ook wel eens geformuleerd heb, 'Volleybal, maar dan anders!'. Dat geen wat refereert aan de manier van spelen.

Het was weer even wennen toen wij de sporthal 'lentemorgen' binnenliepen op deze 'herfstmiddag'(haha, grappig.. *kuch*). Zo moesten mijn ogen even wennen aan het, haast oranje, licht in de zaal. Dat geen wat gewoon zeer akelig is. Al moet ik opmerken dat er ergere dingen zijn in het leven. Ik zit namelijk met de laptop op de bank, poten op tafel, dit verslagje te typen. En ik zie net op tv de nieuwe reclame van de Nederlandse energie maatschappij voorbij komen, wederom met Johan Derksen. Nou, dat noem ik pas echt akelig.

Maar goed, terug naar de wedstrijd. En die was ook vrij akelig. Je hebt wel eens dat je wat minder begint aan het wedstrijd. Nou heb ik echter in het grote mensen volleybal nog nooit zoiets meegemaakt als vandaag. Tussenstanden als 13-1 en 18-3. Nee, dat was niet echt fijn. Zeg maar gewoon ronduit K*T. Het werd dan nog 25-15 uiteindelijk. Maar goed. Dit was niet fijn.

Niet fijn, maar misschien wel macht der gewoonte. In Zevenaar spelen we namelijk altijd klote en dat was vandaag niet anders. Het werd weer zo'n oude vertrouwde worstel partij. De passing was met name in de eerste set weer compleet KLOTEN. Goed werd het de hele middag niet. Maar wel dusdanig dat we met 25-27, 18-25 en 20-25 de winst alsnog op ons conto konden schrijven. Alsnog 4 punten tegen deze ploeg die voor ons altijd lastig blijft. Een ploeg die er een specialiteit van heeft gemaakt om via de netrand te scoren.

Afijn, nadat we de hogedrukreinigers die ze in Zevenaar douches noemen hadden overleefd. Hebben we nog geprobeerd om het verdriet van deze wedstrijd weg te drinken. Het bier (warsteiner) had echter ook een akelige na-smaak. Gezellig was het echter wel. Zo waren wij getuige van het kampioenschap van een stelletje jongedames. Waarna ons ook heel hard het grijsgedraaide 'We Are The Champions' van Queen ter ore kwam. De kersverse kampioentjes hadden er zichtbaar moeite mee om zichzelf een houding te geven. Nadat er nog even gegrapt werd dat ze beter een bak Breezers hadden kunnen laten aanrukken om de sfeer erin te brengen bij de dames, was het tijd om te vertrekken.

Vertrekken met de zuur verdiende 4 punten die onze 2e plaats veilig stellen in de tas. VCV heeft vandaag namelijk alvast min of meer 'afscheid' genomen van deze competitie door ook met 4-0 over Halley Heren 1, de nummer 3 uit de competitie, heen te walsen. Geheel naar de verwachting overigens. Net zoals hun overwinning op ons van afgelopen week ook geheel volgens verwachting was. Al dachten sommige mensen anders. Wij hebben de illusie echter nooit gehad.

De eerste volgende wedstrijd is pas weer op 14 januari van volgend jaar. Dan krijgen wij namelijk de Heren van Sparta op bezoek.

Groetjes,

PP