U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

31 december 2011

Oudejaarstoernooi rvv Tornax succesvol verlopen


Vrijdag 30 december was er weer het eindejaars volleybaltoernooi georganiseerd door volleybalvereniging Tornax.

Dit jaar hadden zich 14 teams aangemeld, waaronder 3 nieuwe teams. De RGV Ruurlo was dit jaar wederom goed vertegenwoordigd met maar liefst 4 teams.  Dit aantal laat een stijging zien ten opzichte van voorgaande jaren. Iets wat de organisatie natuurlijk erg goed doet.

De teams werden verdeeld over 2 poules. Hierdoor moest elk team 6 poulewedstrijden spelen.  Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren waarin 3 poules gemaakt werden en er dus minder wedstrijden gespeeld werden.

Na de poulewedstrijden die rond 22.30 uur afgelopen waren werden de nummers 1 en 2 van beide poules aan elkaar gekoppeld in een kruisfinale.  De eerste kruisfinale ging tussen het team Nijen Es en Vergane Glorie, de winnaar van vorig jaar. Deze wedstrijd was een redelijk eenzijdige wedstrijd en kende de Vergane Glorie als winnaar met als uitslag 9-21. De 2e kruisfinale ging tussen Bannink en G.S. (Gezellig Samen). Deze wedstrijd werd een echte thriller met een gelijkmakend punt in de eindzoemer. Na deze gelijke stand mocht het team G.S. nog een opslag nemen om uit te maken wie er naar de finale zou gaan. Helaas kon het team van Bannink de spanning niet (genoeg) aan en moesten hun meerdere erkenning in team G.S.

De finale ging dan ook tussen G.S. en Vergane Glorie, een kopie van de finale van vorig jaar. Ook deze wedstrijd ging gelijk op en kon alle kanten op vallen. De punten bleven over en weer bij elkaar gesprokkeld worden, en toen de laatste minuut aanbrak was de stand volledig in evenwicht. Uiteindelijk wist het team G.S. het tijdens het laatste fluitsignaal een voorsprong van 1 punt te halen waardoor zij zich de nieuwe kampioen van het eindejaars toernooi mochten noemen.

Door de vele wedstrijden die 2 poules met zich mee brengen was het ondertussen al 23.00 uur geworden en werd er in de kantine al volop nagepraat over de gespeelde wedstrijden. Dit alles onder het genot van een beker glühwein. Toen ook de finaleteams in de kantine verschenen kon de prijsuitreiking beginnen.  Voor ieder team was er een lekkere taart, en uiteraard was er voor de winnaar een “cup met grote oren”.

Al met al bleef het nog lang onrustig in de kantine van de sporthal.  Als organisatie kijken we weer terug op een geslaagd toernooi .