U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

12 januari 2012

Goede prestatie miniselectie in Goor


Goede prestatie miniselectie in Goor.

Bij het Nationale Open Jeugd Kampioenschappen op zaterdag 7 januari 2012 in de sporthal De Mossendam in Goor kwam één team van v.v. Tornax in het strijdperk voor. In de categorie meisjes CMV wist v.v. Tornax met het kleinste team van het toernooi, vier meiden, een prima serie wedstrijden neer te zetten. Het team bestaat uit drie meiden die in C1 spelen en één uit C2. Linet Rooks, Anouk Haselberg, Zoë Pompe en Lara Schepers hadden moeite met de start maar eenmaal op gang ……!
De eerste wedstrijd mochten we spelen tegen Halley uit Wehl. De eerste set ging moeizaam. Veel foute opslagen en een verkeerde opstellen (foei coach) bracht een eerste set van 14-25. In de tweede set werd de opstelling aangepast en ging ook Halley fouten maken. Het werd nog flink spannend, maar Tornax kon de set net niet winnend afsluiten 24-26.
In de tweede wedstrijd kwamen de kanonnen van Alterno uit Apeldoorn tegenover de meiden te staan. Eén van die dames stond over het net te meppen of het een dames 1 wedstrijd was. Met 8-25 hadden we nog een aantal eigen punten te vieren. Gelukkig werd het hele team gewisseld in de tweede set en stonden er vier andere meiden in het veld. Deze meiden wisten ook goed te ballen maar was toch beter op ons niveau dan de eerste keuze. De tweede set wel met 16-25 verloren maar we konden met opgeheven hoofd het veld uit.
In de derde wedstrijd moest het dan gebeuren. De tegenstander kwam uit Nieuw Leusden en de vereniging heet v.v.Flash. Vanaf het begin roken we dat hier mogelijkheden zaten. Ook al zouden we gelijk spelen dan zouden we toch doorgaan naar de tweede ronde. Het ging eigenlijk vrij makkelijk. Er was ook in dit toernooi best wel klasse verschil. De eerste set was er nog wel wat tegenstand. Tornax won met 25-22. In de tweede set was het verzet gebroken. Met gemak werd de wedstrijd met een puike uitslag van 25-14 naar Tornax toegetrokken.

Hiermee waren we derde geworden in de poule en geplaatst voor de tussenronde die gelijk na de poulewedstrijden gespeeld mocht worden. Onze tegenstander was de nummer twee van de andere poule. Dit was de andere grote club uit Apeldoorn Dynamo. Het enige wat Tornax kon doen was winnen. Onze dag op deze kampioenschappen was al meer dan geslaagd. Aan de overzijde van het net waren meiden die met een sprongopslag de bal over het net brachten. Heel veel aanvalsgeweld bleef uit maar de dames uit Apeldoorn wisten wel wat volleyballen was. Toch bleek dat de Ruurlose meiden waarvan er al één twaalf jaar is en de rest nog maar elf, het nodige venijn te hebben om goed tegenstand te bieden. Aan het eind van de set kwamen beide teams dicht bij elkaar en Dynamo ging met 23-25 net met de winst lopen. In de tweede set keek Tornax eerst tegen een flinke tegenstand aan. Langzaam maar zeker werd deze achterstand omgezet in een voorsprong. Toch kwam Dynamo op het laatst nog flink opzetten. Hier laat je zien dat de wedstrijd pas echt bij de 20 punten begint. Toch kon Tornax vanaf 23-20 niet doordrukken en Dynamo kwam nog langzij. Toen Tornax daarna een punt maakte, kwam Dynamo met een mooie aanval weer langzij. Daarna was het Tornax weer die het eerst de 25 punten bereikte. Met een time out wilde de coach van Dynamo het tij nog keren. De opslag van Tornax was hier na moeilijk genoeg om de set binnen te halen met 26-24.
Nu nog een set om te beslissen wie er door mag naar de volgende ronde. Tot de 15 punten met een wissel bij de acht punten. Deze set was niet aan de Ruurlose dames gegund. Al bij de wissen bij 3-8 zag het er niet goed uit. Uiteindelijk mochten we Dynamo in deze set feliciteren met een 7-15 overwinning en sloten we een mooie dag volleybal met opgeheven hoofd af. Het applaus van de meegereisde supporters lieten we dan ook lekker over ons heenkomen.