U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

14 januari 2012

Scherven brengen geluk bij Jongens A


Jongens A speelt eindelijk weer een keer goed en wint overtuigend
We schrijven zaterdag 14 januari, het einde van de winterstop is eindelijk daar en dus kunnen we weer verder gaan vliegen,stuiteren en stuntelen op de oosterse volleybalvelden. Waar de meeste teams gewoon weer verder gingen met hun huidige competitie begonnen wij vandaag weer met een geheel nieuwe competitie. Dat komt niet omdat we zelf zo goed zijn dat we 2 keer zo snel een seizoen afhandelen, maar omdat we 2 halve competities spelen. Zit dat zo karig in elkaar Rien? JA, dat zit zo karig in elkaar. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.

Maaaarr! De herstart van de competitie was niet de enige belangrijke gebeurtenis van de dag. Nu weten jullie al dat we een aantal weken geleden definitief afscheid hebben genomen van Sjoerd. En afscheid nemen van een van de stevigste steunpilaren (hihi,haha,hoho grapjes over zijn postuur) die we de afgelopen jaren hebben gehad kan maar op een juiste passende manier. Precies, met een bierpakket. Mooi ingepakt in van dat inpakplastic en met mooie frutseltjes enzo. In essentie was het een waterdicht plan. PP zou voor de wedstrijd uitrukken naar de Mitra om daar een al dan niet bescheiden bierpakketje op te pikken voor onze makker. Zo op het oog leek dat niet al te moeilijk, maar we hebben het hier wel over PP: De man die de enige taak die hij krijgt vakkundig omzeep kan helpen. Want toen ik voor aanvang van de wedstrijd de kleedkamer binnenkwam werd al snel en pijnlijk duidelijk dat het bierpakket de korte reis van de Mitra naar de Sporthal niet had overleefd. Want PP was toen hij overladen door euforie een bekende tegenkwam die naar hem toetoerde met zijn fietstas tegen een verkeersbord aangekomen. Gevolg: een plastic tas vol bier en een bierpakket vol scherven. Maar ach, je weet wat ze zeggen: Scherven, brengen geluk. Sjoerd jonge, uitgestreken zitzak, je wordt bedankt. Dat het bier maar mag smaken!


Ohja, de wedstrijd. Laten we het daar toch nog maar even over gaan hebben. Toegegeven, de randzaken zijn altijd vele malen intressanter, maar laten we toch nog maar eventjes doen alsof het allemaal ergens over gaat. Vandaag speelden we tegen de Jongens van Dynamo uit Neede. De oplettende Tornax Jongens A volger (en ik weet dat u dat bent!) weet dat we in de vorige competitie ook al tegen deze jongens hadden gespeeld. Veel weet ik hier niet meer van, maar ik weet dat het 2 uiterst expressieloze en saaie wedstrijden zijn geweest. Nu bleek echter tijdens het inslaan dat de Adjes van Neede de afgelopen maanden uitgegroeid zijn tot de 'Atten' van Neede. Niet omdat ze 3 kratten bier leeg zopen op het veld, maar omdat ze allemaal wat gegroeid waren en hadden geleerde bal over het netje te slaan en dan soms ook nog naar de grond en op een goede plek. Een herhaling van zetten bleek dus niet in het vooruitschiet te liggen. En daar waren we toch wel een beetje blij mee. Volgens de trainer moesten we echter wel oppassen omdat je niet zomaar over deze tegenstander heen dendert en goed geconcentreerd moet blijven. Spannende pot dus, als je de glazen bol van PP mocht geloven.


De eerste set begon goed van onze kant. We trokken voor de verandering de servicedruk weer een keer uit de kast. Dankzij een goede service kwamen we al snel op een 4-0 voorsprong en leek de glazenbol van PP het nakijken te hebben, maar toen Dynamo aan het volleyballen kwam trok de stand weer enigszins bij en kwamen ze al weer bijna gelijk met ons maar afgezien van wat kleine schoonheidsfoutjes ging het ons goed af. De pass kwam de hele tijd redelijk bij de setupper aan waardoor hij beter kon varieëren tussen de mid- en buitenaanvallers, vorig seizoen gebeurde het nog veel te vaak dat er een bal blind op buiten werd geflikkert omdat er niet genoeg tijd was om iets anders te bedenken. Ook de aanvallers waren goed in vorm, meestal werd er binnen geslagen en soms ook nog verdomd goed geplaatst. Eindstand van de set: 25-16 in het voordeel van Tornax.


Historische momenten maak je niet vaak mee. Dat is opzich logisch omdat je anders ook niet meer kan spreken van historische momenten, maar toch vond er vandaag iets plaats waar ik toch eventjes bij stil wil staan. Kopje koffie, koekje, bezinning. PP sprak na de 1ste set namelijk de volgende woorden:"Jongens, hier word ik blij van, en niet omdat er iets hilarisch gebeurde, maar domweg omdat jullie gewoon goed stonden te spelen." Nou, hoppa, die kunnen we in onze broekzak steken. En geloof mij, dit gebeurd niet zo vaak. Enfin, de 2de set ging toch wat minder als de eerste. We begonnen slecht door 5 opslagen van Dynamo gelijk slecht te passen waardoor we meteen 5-0 achter stonden. We sloegen veel meer opslagen in het net en de jongens van Dynamo begonnen langzamerhand een beetje in hun eigen kunnen te geloven, ze gingen gedurfder spelen en harder slaan. Deze set was aan het einde erg spannend en werd uiteindelijk een beetje schlemielig weggegeven aan Dynamo. Eindstand: 25-27 voor de Needenaren.


Ontgoocheld? Ja. Van ons voetstuk geblazen? Nee. In de derste set pakte we het weer rustig op. We kregen weer meer zelfvertrouwen en het passen ging ook steeds beter. Of het door de inbreng van onze joker kwam weten we niet. PP zou graag geloven dat dit wel zo was. Eindstand 25-14 voor Tornax.


Ook de vierde set werd niet weer weggeven en werd gewonnen door ons met 25-20. Hierdoor hebben we een 3-1 overwinning geboekt en kunnen we over 2 weken in Zelhem doorbouwen aan een goede reeks.
Uw correspondent houd het voor gezien, want hij moet bier drinken.
Groetjes,
Van Binsbergen.