U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

14 januari 2012

Heren 1 neemt geen gas terug in 2012


Zaterdag 14 januari 2012 Tornax Heren 1 – Sparta Heren 1
Uitslag: 4-0

En daar gingen we weer. De eerste wedstrijd van 2012 en tevens nog de laatste wedstrijd van de 1ste seizoenshelft. Klinkt raar, maar zo is het nou eenmaal. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was kregen we de eerste mentale tik al te verduren. De mini's hadden ons van veld 1 verdreven, en zo moest het vlaggenschip van de vereniging aantreden op veld 3. Lekker weggestopt achter in de zaal. Dat was raar. Ik zal niet krampachtig gaan ontkennen dat in, ieder geval, mijn trots een deukje opliep bij dit feit. Hoewel het verder net zo nietszeggend was als de titel 'vlaggenschip van de vereniging'. Het publiek wist ons echter wel te vinden.

Nou was onze Luuk de laatste tijd nogal een beetje in de weer. Als, een van de, verantwoordelijken binnen de mini afdeling was hij druk om het een en ander te regelen. Namelijk, om weer een 'mini van de week' 'iets' te doen. De rest van Heren 1 reageerde hier zoals altijd, enthousiast op. En vandaag was het dan zover. Mini's van de week Merijn en Diede mochten vandaag de wedstrijd bijwonen. Diede was ietwat verhinderd en nam halverwege de wedstrijd plaats op de bank. Met Merijn in de gelederen werd er even een teamfoto gemaakt en de jongeman heeft met de warming up met ons mee gebald, en dan ook het inslaan. En nou zeg ik u.. deuken in de vloer!! Nadat Merijn de wedstrijd officieel opende door de eerste service van de wedstrijd te lossen op de mannen van Sparta kon het dan echt beginnen.

De mannen uit Zelhem waren vandaag in een 6 mans formatie. Iets wat bij ons ook nog wel eens voorkomt. Dat is schijnbaar een beetje de algemene tendens, afijn. Het waren de mannen in het oranje die het felst uit de startblokken kwamen en meteen de wedstrijd naar zich toe trokken. Een wedstrijd die zich voltrok in een afspiegeling van de ranglijst, waarin Sparta 9e staat en wij 2e. Sparta krijgt vooralsnog het motortje nog niet echt aan het lopen en dat was vandaag niet veel anders. Niet dat wij zo verschrikkelijk goed zijn, maar vandaag in iedergeval aan de goeie kant van de score. De 1ste set eindigde in 25-13.

Nu hebben wij wellis de neiging om te gaan rommelen tegen een laag geplaatste tegenstander maar vandaag deden we dat niet, Sparta overigens ook niet. En dat maakte de wedstrijd al een stuk aangenamer. Dat de 2e set eindigde in 25-14 lijkt geflatteerd maar dit viel al met al nog wel mee.

Tornax was duidelijk de bovenliggende partij, en dankzij een goed verzorgd spelletje in de rally konden we grip op de wedstrijd houden. Daar kwam nog eens bij dat Karatekid Erik (Zwarte band JONGUH) vandaag, mwah zeg maar BEHOORLIJK, op dreef was. Iets wat ons menig punt opleverde.

A.A.D. van heren 2 pakte zijn setjes ook nog even mee en mocht in de 3e en 4e set in het veld komen voor afwisselend Erik en Altwin.

De 3e en 4e set was weinig anders dan de 1ste en de 2e. De 3e set werd met 25-15 binnen gesleept en in de 4e set was het bij 25-17 afgelopen.

Al met al weer 5 punten in de spreekwoordelijke pocket. Zeer positief dat we vandaag heel gedecideerd de 5 punten in Ruurlo gehouden hebben. 5 punten die ook positief is voor onze 2e plek op de ranglijst, met 3 punten voor op Vios en 7 voor op Dash. Wel met een 'alderjekes' groot gat naar de nummer 1 VCV, maar dat is verder weinig interessant.

Komende week mogen we op bezoek bij de net genoemde nummer 3 op de ranglijst, Dash. Dash uit, altijd lastig. Dat we dan al wat te vieren hebben staat echter nu al vast. Ons Basje wordt dan namelijk 18 jaar oud (en nog lang niet volwassen). Basje die vandaag trouwens niet speelde omdat hij GISTEREN duizelig was, het mietje.. Maar misschien dat in z'n 19e levensjaar z'n ballen een keertje gaan indalen!

Groetjes,
Uw razende reporter
PP