U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 januari 2012

FF wennen voor meisjes C


FF wennen voor MC1.

Het tweede gedeelte van het seizoen 2011-2012 is gestart. Omdat we niet gepromoveerd zijn mochten onze meiden aan de gang met een volledige penetratie van de spelverdeler vanaf rechtsachter. Een lastige opdracht die voor veel verwarring zorgde. Dat we terug moesten grijpen op het ‘oude’ systeem leek noodzaak om er toch nog een winst partij van 3-2 uit te halen.
Op de training kwam het nog niet echt uit de verf, maar van de eigenwijze coach moest het toch. In het begin van de eerste twee sets begonnen we dus met de spelverdeler die vanaf rechtsachter kwam. De opslag en de eerste ralley ging nog wel maar dan moet je weten wanneer je bij het net voorspeler ben en wanneer achter speler. Daarnaast moet je steeds terug naar die positie wat erg lastig is.
In de eerste set waren we al een eind onderweg toen we terug moesten naar ons ‘oude’ systeem. Het was 17-21 en we wilden de set nog wel winnen. Dat deden we ook met 26-24.
In de tweede set weer starten met het nieuwe om nu bij 7-17 overstappen. We hebben het nog wel een heel eind bijgetrokken maar we moesten de winst laten aan Dynamo Neede met 17-25. We zijn toen niet meer teruggegaan naar het nieuwe systeem. We gaan daar nog op trainen en een aantal oefenwedstrijden mee spelen.
De derde set was de omschakeling toch weer rot waardoor we na een inhaalrace net naast de setwinst grepen 24-26. De vierde set ging al weer veel makkelijker. Dat bleek uit de winst van 18-25. De laatste set met een wissel bij de 8 punten tussen Anne en Linet wonnen we makkelijk met 15-6. Drie punten en het gevoel hebben dat er veel meer in had gezeten. We zijn erg benieuwd wat de tegenstanders in deze competitie waard zijn. Voorlopig starten we met een derde plaats.