U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 januari 2012

Heren 1 flexibel met gemoedstoestand


Zaterdag 21 januari 2012 DASH Heren 1 – Tornax Heren 1
Uitslag: 4-1 (wij wonnen in de kantine)

 

Dat was hem dan alweer. De zogeheten klassieker van de 1ste klasse. Net Ajax – Feyenoord, alleen dan zonder die niet beargumenteerde haat. En dat maakt het toch een stuk gezelliger.

Vandaag was sowieso een bijzondere dag. Zoals ik vorige week al vermelde in de journalistieke bijdrage. Bas is vandaag 18 geworden(Dat werd hem ook even op de borst gespeld). En dat moest gevierd worden. En dat is gelukt ook. De dag begon al goed, om 4 uur 's middags. Op het station in Ruurlo. Ja echt! We zouden vandaag namelijk met de trein afreizen naar Vorden. Waarom? Nou gewoon simpelweg omdat, het kan. Dit idee werd vorige week na de vorige wedstrijd al geopperd. En daar zijn we in blijven hangen. Bovendien had het wel iets, maar wat? Al met al duurde het treinritje maar heel even. We waren zo op het station in Vorden(later bekent als station 'slachtbank').

Nu moesten we nog bij de sporthal zien te komen. Een 2 wielige voorbijganger(dat is een fietser) werd nog gevraagd of ze niet even 7 man(+tassen) achterop kon nemen. Dat werd hem schijnbaar niet, dus de benewagen werd maar even aangeslingerd. Het was toen ook maar een kort wandelingetje naar de sporthal. Daar aangekomen viel ons oog op het volgende. Achter de ruit in de deur zat een papiertje met de tekst 'Mag ie eindelijk autorijden, gaan we met de trein, bas, 18 jaar, van harte gefeliciteerd'. Wij lachen natuurlijk.

We waren ruim op tijd voor de nog te komen wedstrijd. Die tijd werd door meerdere spelers gebruikt om nog de nodige calorieën naar binnen te werken. Er werden wat marsen en snickerssss gehaald.. en dan nog een keer datzelfde.. En Luuk en ondergetekende maakten er een hobby van om elkaar met zo veel mogelijk kleingeld op te schepen.

De wedstrijd is er echter nooit gekomen. Afgelopen jaar/seizoenshelft na de thuiswedstrijd tegen Dash hoorde ik spelers van Dash tegen elkaar verzuchten dat ze in Ruurlo altijd k*t spelen. Aan de andere kant krijgen wij in Vorden geen spreekwoordelijke poot aan de evenzo spreekwoordelijke grond. Het was weer heel erg jammer. Kan wel janken (Van nature een emotionele volleyballer.. dan krijg je dat). Overigens nog wel een geinig momentje. Om nog even mijn opmerking van vorige week aan te halen. Iets over het indalen van testikels. Bij Luuk zijn ze wel ingedaald, en dat heeft hij vandaag gemerkt ook. Aangezien hij er een 1ste tempo aanval mee probeerde te passen. Had hij ineens 3 ballen. Pijnlijk.

Maar we hadden toch nog iets te vieren. En dat mocht duidelijk zijn. Er hingen ineens slingers in de kantine(Bedankt André) en daarna hebben we nog even uit volle borst gezongen voor onze kleine Bas. En daar moest op gedronken worden. En dat ging vrij goed. Tussendoor werden er ook nog een paar patatjes gegeten. Nou werd er nog even aan de barvrouw gevraagd of ze ook nog eieren konden bakken, het antwoord was een desillusionerende 'NEE'. Niet errug charmant, wel duidelijk.

Nu is er een ploeg in Berkelland die er heel erg trots op is als ze de laatste aanwezigen zijn in de kantine. En in die zin, hebben wij toch een beetje gewonnen. We waren namelijk, helemaal de laatste. We hadden nog wel even willen blijven. Maar we wouden de trein van 21:15 nog halen. Maar voordat we gingen moest bijna iedereen nog even een bezoek aan het toilet brengen. En daar wil ik nog wel even bij stil staan. Want daar stonden we dan, met z'n 3en op een rij, voor een openstaand raam(op hoofdhoogte, als was dat bij André anders), met uitzicht op de parkeerplaats, waar een gedeelte van de dames 1 selectie van Dash stond(iets over zwaaien met 2 handen) te roken(sportvrouwen). Toch lichtelijk gênant. Wel lachen verder.

En toen werd het tijd om toch maar richting het station te gaan, André met BVO'tje(Biertje Voor Onderweg, ook gewoon een kwestie van niet door drinken). Persoonlijk vind ik André toch een ontdeugend jongetje wordt na een paar biertjes. Daar aangekomen hebben we al ouwehoerend staan wachten op het openbaar vervoer (wel eventjes netjes ingecheckt dit keer). En het duurde niet zo heel lang en toen waren we ook alweer in Ruurlo. Bas taaide hem af naar huis, want die had een verjaardag of zo. En Luuk had ook nog 'iets'. Dus toen kon een gezelschap bestaande uit André, Gert, Erik, Altwin en ondergetekende de reis vervolgen richting de shoarmaboer(daar dicht bij de kerk). Daar aangekomen natuurlijk eerst weer een aantal groene rakkers laten aanrukken en maar wat schotels met  'schaap' besteld. Het bleef nog lang onrustig.

In voorgaande jaren kwamen we na een treurige wedstrijd nog wel eens op de proppen met een gevleugelde uitspraak. Zou had Heren 1 'Niet mokken maar wokken' en Heren 2 destijds 'Niet zeuren maar kleuren'. Nou heb ik even na zitten denken, maar ik kom niet verder dan: 'Niet over de wedstrijd nadenken, maar gewoon lekker bier tanken'

Volgende week maar even zien hoe het ons vergaat tegen de heren uit Duiven.

En daar wou ik het graag bij laten.
Toedeledokie!

Groetjes,
PP