U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 januari 2012

Onvoldoende constant spel nekt dames 1


Vol goede moed en zin om een lekker potje te volleyballen gingen we op weg naar Lichtenvoorde. De thuiswedstrijd hadden we met 3-2 gewonnen, maar of dit nu weer ging lukken? De dames van Longa zijn jong en maken veel trainingsuren. Ze staan op een mooie tweede plek en winst op ons zou aansluiting bij de nummer 1 Gemini betekenen. Winst voor ons zou ook aansluiting betekenen bovenin.

De eerste set ging erg gelijk op het bleef stuivertje wisselen. Totdat we de 20 bereikten en Longa kon uitlopen en de set winnend kon afsluiten. Onvoldoende service- en aanvalsdruk van onze kant zorgde ervoor dat hun midspeelsters de ballen er steeds weer prachtig insloegen. De set eindigde in 25-21 voor Longa.

Op naar de volgende set.. Met vlagen werd er een mooie pass afgeleverd bij Lynn een goede set-up gegeven en een punt gescoord.  We haalden zo nu en dan ons niveau, maar vaak ging het ook mis bij één van de schakels en gooiden we de bal te gemakkelijk naar de overkant en kregen we hem weer terug. Onze midspeelsters hadden een zware middag een tweemansblok voor je neus en veel blokwerk, met 25-20 ging ook deze set verloren.

De derde set is vaak een keerpunt in de wedstrijd en we wilden er weer voor gaan. Helaas voor ons liepen we al snel weer achter de feiten aan. De servicepass was erg wisselvallig, Longa hield ons goed onder druk met prachtig geplaatste ballen. 25-16 stond op het bord aan het einde van de set.

De vierde set onze laatste kans op een puntje. 4-0 verlies is ons de afgelopen twee jaar niet meer overkomen, dus dat zou ons nu toch ook wel niet gebeuren? Helaas niets is minder waar.. de vierde set wilde iedereen graag, maar we bleven achter de feiten aanlopen. Ons eigen spel was niet secuur genoeg en we hadden nog steeds geen antwoord op de midaanvalsters aan de overkant. Bij de eindstand van 25-13 konden we handen gaan schudden aan het net. De meiden van Longa hadden verdiend gewonnen, hun vele trainen levert punten en mooi volleybal op.