U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 januari 2012

Dames 3 staat bovenaan!


Voor de winterstop leek het een uitgemaakte zaak. KSV dames 2 stak boven de rest uit en de dames van Tornax deden goed mee voor de tweede plaats. Maar het kan soms raar lopen. KSV begon punten te morsen en in de laatste wedstrijd voor de winterstop liepen ze tegen een 4-0 nederlaag aan. En plots stonden de dames van Tornax 3 aan kop.

Een goed uitgangspunt voor de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd speelden we twee weken geleden tegen ASV dames 1, de nummer 5 van de ranglijst. Een niet zo'n beste wedstrijd. De eerste set maakten we een 18-24 achterstand ongedaan. En in de rest van de wedstrijd ging het niet veel beter. Geluk bij een ongeluk dat de tegenstander er helemaal niets van bakte. Toch met een 4-0 overwinning de wedstrijd afgesloten.

Vorige week een uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Vios Beltrum dames 3. En we gingen rustig door met het spel van de week ervoor. Nu moet ik zeggen dat het onbegrijpelijk is dat Beltrum laatste staat. Het is een van de weinige ploegen die aanvalt, blokkeert en volleyball speelt. In de eerste twee sets dolven we het onderspit. Het zal je toch niet gebeuren dat we van de nummer laatst verliezen? Tussen de tweede en de derde set ging de knop om !!! Gelukkig maar, in de derde set speelden we zoals het moet. Goed aanvallen en vooral goed de gaten opzoeken in de verdediging van Beltrum. En de vierde en vijfde set bleven we ook aan de goede kant van de score. Dus met een 3-2 overwinning naar huis. Jammer van de verloren punten. Die kunnen later namelijk kostbaar zijn.

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Halley dames 7 op het programma. Laat u niet van de wijs brengen door de 7. Halley is een grote vereniging. De dames 7 is een groep goede jonge volleybalsters die het ons in de eerste seizoenshelft ook al aardig moeilijk maakte. We steelden daar een 3-1 overwinning mee, die net zo goed andersom uit had kunnen vallen. Met andere woorden: een leuke pot op het programma.

En dat bleek in de eerste set. Veel ploegen spelen gravelvolleybal in de derde klasse verdedigen en terugspelen. Zo niet Halley. goede aanvalsters die de bal hard kunnen slaan. En dan wordt het spelletje heel anders (veel leuker). En de eerste set was erg spannend. Weer liepen we tegen een zo goed als onoverbrugbare achterstand aan. De 20-24 achterstand werd echter ingelopen en er ontspon zich een spannend eind van de set die in Studio Sport niet zou misstaan. Na 7 setpoints !!! voor Halley slaagden we erin om op 28-27 zelf een setpoint te creeeren. En bij de eerste was het gelijk raak. En een grote ontlading volgde. Een mentale opkikker van jewelste en een dreun voor Halley.

De tweede set waren ze de weg een beetje kwijt. Het niveau van de wedstrijd lag echter nog steeds een klasse of 2,3 hoger dan de vorige wedstrijden. En na een makkelijke tweede set werd het in de derde set weer spannend. We bleven echter steeds aan de goede kant van de score. En met een paar 'killblokken' achter elkaar van Marjolein werd ook de derde set naar binnen gespeeld. De aanval liep goed en we scoorden mooie punten met geplaatste prikballen. Vooral de diagonale 'prikken' van Lynn leverde veel frustratie op bij Halley.

De laatste set ging het weer gemakkelijker en zo werd met goed spel een hele verdiende 4-0 overwinning op het conto bijgeschreven. We blijven aan kop, hebben een aardige marge, maar komende week is het erop of eronder. We spelen dan tegen de DVO, de grootste concurrent voor de titel in mijn ogen.