U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

28 januari 2012

Heren 1 niet denderend, maar wel duidelijk naar 4-0


Zaterdag 28 januari 2012 Tornax Heren 1 – Reflex Heren 2
Uitslag: 4-0

BOTS!! Daar zijn we weer. Op www.ishetalweekend.nl viel te zien dat het inderdaad weekend was. En dat betekende dat er ook nog een potje gevolleybald moest worden. Er moest een potje gewonnen worden. En de slachtoffers van vandaag kwamen uit Duiven.

Reflex heren 2. Een ploeg die op de ranglijst een 7e plaats bezet en volleyballend minder in huis heeft dan wijzelf. De uitwedstrijd werd al door ons gewonnen, een dramatische 3-2 met een hoofdrol voor de scheidsrechter. Nu was het dan tijd voor de thuiswedstrijd tegen de equipe uit Duiven. Vandaag hadden wij versterking van 'Mini van de week' Cas. Cas mocht meedoen met het inspelen, inslaan en netzoals gebruikelijk de wedstrijd openen door te serveren op de tegenstander en de rally uit te spelen.

De mannen van Reflex lieten zich, net als in de uitwedstrijd, wederom gelden tijdens het inslaan. Wederom waren wij niet echt onder de indruk. Ik betrapte Gert en trouwens ook mezelf, op het feit dat we hardop netfouten aan het tellen waren. Vrij wild allemaal.

Onze opdracht was in feite simpel. Het initiatief nemen en druk op de ketel zetten bij Reflex. Om zo te voorkomen dat ze überhaupt aan aanvallen toe zouden komen. In eerste instantie konden we Reflex prima in toom houden. Halverwege de set liepen we echter tegen een achterstand op, omdat we niet onder de service druk van Reflex uit konden komen. En zo stonden we toch ineens tegen een redelijk gat aan te koekeloeren. In het slot van de set slopen we echter weer dichterbij en konden we Reflex op het laatste moment in de stand passeren. 25-23.

In de 2e set was het lange tijd weer puntje om puntje. Later resulteerde dit nog in een kleine achterstand voor ons. Halverwege de set werd het voor 5 van de 6 spelers in de oranje shirts echter vrij saai. Afdeling servicedruk was aan zet. En Reflex kwam daar passend gezien niet echt lekker uit. Van de, volgens mij, 8 services kwam er maar eentje terug over het net, de andere 7 kwamen niet eens zo ver. Reflex kwam later in de set nog even ietsjes terug. Maar ook deze set ging met 25-21 onze kant op.

In de 3e set wisselde Reflex van spelverdeler en zo was dan toch, ogenschijnlijk het verzet gebroken. Geinig detail was dat, gezien het feit dat wij doorgaans 2e tempo over midden spelen, wij niet echt beschikten over een dreigende middenaanvaller. Maar dit leek weinig uit te maken. Want schijnbaar vond de middenman van Reflex, ondergetekende wel dusdanig dreigend aan de buitenkant dat hij al naar de buitenkant onder weg was voordat de set up bij ons überhaupt was gegeven. Vonden wij niet erg, Altwin heeft zich opperbest vermaakt met z'n eenmans blok, en dan wel door de bal er veelvuldig links en rechts langs te jagen. Gedecideerd stoomden wij af op een 4-0 overwinning door de 3e en 4e set te winnen met 25-15 en 25-16.

De algemene indruk was dat het niet heel erg denderend was, maar anderzijds ook wel geinig. Maar de 5 punten waren bijzonder welkom. Hierdoor kunnen wij ons plekje in de top 3 nog even vasthouden.

Maandag mogen wij afreizen naar Wehl(Wat Een Heerlijk Land) voor de uitwedstrijd tegen Halley Heren 1. Fijn zo'n doordeweekse wedstrijd. Gelukkig kunnen wij dit fysiek goed opvangen *kuch*. Dit is natuurlijk te danken aan alle trainingsarbeid die wij verrichten *kuch*. Overigens wou ik deze opvolging van wedstrijden nog even betitelen met mijn gebruikelijke 'Het lijkt wel Topsport, maar dan veel slechter'©.

Maar toen zag ik dat Dames 1 deze leus ook al had toegepast, alleen dan weer zonder het deel wat bolstaat van de zelfspot. Stelletje ondeugden, PLAGIAATPLEGERS! :P

Uhm Groetjes en tot de volgende keer,
PP