U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

28 januari 2012

Jongens A wandelt langs Sparta


Jongens A wandelt langs Sparta
Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat vroeg opstaan niet een van mijn favoriete hobby’s is. Mijn wetsvoorstel om alle maatschappelijk gerelateerde zaken voortaan 3 uur verder op de tijdschaal op te schuiven hoeft alleen nog maar even langs Ella Vogelaar, maar tot die tijd moet ik nog steeds vroeg op staan. Zo ook vandaag. Normaal gesproken lig ik op een wedstrijddag tot een uur of 10 in mijn bed en neem ik daarna ruimschoots de tijd om wakker te worden, koffie te drinken en mij naar de zaal te begeven. Vandaag echter niks van dat alles, er was namelijk de heuse jaarlijkse SNERTACTIE, wat betekent: Vroeg uit je bed en flink door een paar wijken lopen om soep te verkopen aan volgevreten bejaarden die toch vegetarisch zijn of geen zout mogen. Of whatever their excuses may be.

Nu is dat voor een keer in het jaar niet zo’n probleem. De vereniging houdt er een zakcentje aan over (we kunnen nu toch gauw weer 3 volleyballen kopen) en ik ben een keer goed wakker tijdens de wedstrijd. Ware het niet dat onze enige echte stormbahnführer het op een godganse manier liet afweten vandaag. Meneer had last van zijn ruggenmerg (één spiertje naar horen zeggen) en zou dus niet aanwezig zijn om ons in de blauwe Fiat Punto van zijn moeder rond te rijden. Dit betekende dus dat wij lopend onze bestemmingen moesten bereiken. PP JE WORD BEDANKT. Gelukkig loste we dit op door de dichtstbijzijnde wijken te nemen. Zo zijn wij dan weer wel. Al snel bleek dat Bas en ik niet veel succes hadden met verkopen, wij bezaten de zogete afschrikfactor. Bokaal gaat naar Bernd, want Bernd had immers de soepformule. Soepfactor .

En voor de mensen die houden van optische illusies hebben we ook nog een foto van Tobias die een bak soep verorbert.

Tobias aan het bunkeren

Nee dit is niet gephotoshopped, hij kan echt zo lelijk kijken. Verder wil ik onze grote vrienden Rikkert en Onne nog ff bedanken bekritiseren om het feit dat ze er niet waren. WAT IS DAT DAN NOU WEER VOOR EEN LAF GEDOE? Ik adviseer PP dan ook om volgende week een passende straf voor jullie te bedenken. ZET JULLIE SCHRAP.

Excuses, ik zal in het vervolg van dit verslag proberen het capslockgehalte laag te houden. Ik heb namelijk ergens op het internet gelezen dat mensen dit irritant vinden. Dus bij deze, zorry lieve lezors. Anyway, genoeg geouwehoer over de soep. Laten we het nu maar eens over de wedstrijd gaan hebben, want alsof het nog niet niks was moesten we vandaag ook nog een wedstrijd spelen. En omdat de NeVoBo klaarblijkelijk een hekel aan ons heeft planden ze deze week ook nog een uitwedstrijd, terwijl de rest van de vereniging fijntjes thuis gespeeld heeft. Maargoed, gepland is gepland en dus mochten moesten wij vandaag afreizen naar Zelhem voor een wedstrijdje tegen Sparta. Nu wil ik onszelf niet op een voetstuk plaatsen en wil ik de tegenstander niet belachelijk maken, maar een hoogbejaard Zeeuws mijnwerkersteam had een betere prestatie op het veld kunnen neerleggen dan dat deze jokers vandaag deden, ik wil dan ook niet al te veel tijd besteden aan tactiek en dergelijke omdat dit totaal nutteloos is aangezien u vast niet geïnteresseerd bent in wat er allemaal fout ging, want dan kan ik van dit artikel qua net zo goed een scriptie maken.

We zaten vandaag krap in de selectie. Wat heet? Erg krap. We waren namelijk met het overdonderende aantal van 6 spelers Rik en Onne waren namelijk verhinderd, deze moesten mee doen met Jongens B. WAT IS DAT NOU WEER VOOR EEN LAF GEDOE? Alsof dat nog niet genoeg was moest PP ook nog eens een wedstrijd spelen en kon hij niet op tijd een vervangend coach regelen. Waardoor we genoodzaakt waren om onze aanvoerder ook als coach op te schrijven. Vijf amper volwassen mannen en één blaagje met teveel zelfvertrouwen op eigen houtje naar Zelhem sturen, dan vraag je om problemen. Eenmaal aangekomen in Zelhem werd al gauw duidelijk dat ook Sparta niet op volle ‘sterkte’ was. Voor zover mogelijk natuurlijk. Bij Sparta speelde namelijk twee meisjes mee die op elkaar gestapeld nog niet eens de lengte hadden van Bart. Troubles dus voor de Zelhemmers. Nadat Bas de pasjes had laten controleren en het formulier had ingevuld (met hulp van ondergetekende) konden we dan eindelijk gaan inspelen en beginnen aan de wedstrijd. In de volgende alinea zal ik proberen te omschrijven hoe dit proces in zijn werk ging.

Tot verbazing van velen namen eigenlijk alle zes spelers de ‘toegenomen verantwoordelijkheid’ goed op en afgezien van een stroeve start in de eerste set (achterstand van 4-0) kwamen we langzaam maar zeker beter in ons spel. Passes kwamen aan bij de setupper en deze kon goed verdelen waardoor onze aanval niet eentonig werd. De set werd afgesloten met 9-25 winst voor Tornax. Doel voor de volgende sets was dan ook om Sparta onder de 10 te blijven houden, gewoon, zodat we een doel voor ogen hadden.

Nu moet ik spijtig mededelen dat ons dit niet gelukt is, met setuitslagen van respectievelijk 11-25. 15-25 en 14-25 in het voordeel van Tornax wonnen we de wedstrijd met 0-4. Alsnog een uitstekende score maar dankzij slordiger spel en toch ietwat nonchalantheid begonnen we steeds meer mee te gaan in het pingpong volleybal van Sparta, maar dankzij wederzijdse relativering onder de spelers konden we iedere set op tijd herstellen voordat het vervelend werd.

Met een goed gevoel terug richting Ruurlo dus, zo zonder begeleiding van ‘Kaptein Kuif.’ Duim voor onszelf. Nu moeten we dit vasthouden, woensdag voor de verandering een keer goed trainen en volgende week op het onooglijke tijdstip van 17:00 uur in Winterswijk van Wivoc winnen om de koppositie te pakken.
p.s. Ohja, ik kwam bij het verlaten van de kleedkamer nog de volgende foto tegen.

Spartaanse Humor

Even voor de duidelijkheid, hier staat: ‘Hey verliezers’. Om dus toch nog eventjes een sneer uit te kunnen delen. Beste mensen van Sparta, ZET DIE PRULLENBAK MAAR MOOI IN JE EIGEN KLEEDKAMER.

Groetjes,
Rien