U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 januari 2012

Heren 1 komt tekort in Wehl


Maandag 30 januari 2012 Halley Heren 1 – Tornax Heren 1
Uitslag: 3-1

Een avondje herrie met Halley.

Volledig in de categorie van 'lastige uitwedstrijd': De wedstrijd op de beruchte maandag avond in Wehl. Niet mijn favoriete setting. Niet vanwege het fysieke aspect met het oog op de wedstrijd van zaterdag. Wij zijn natuurlijk lichamelijk top fit *KUCH* en van 2 wedstrijden in 3 dagen worden wij niet bang. En daarom ging AAD van het 2e ook mee.

En zo konden we dan vertrekken naar Wehl. En zo hebben we toch maar even met succes ongeveer 3.90 meter midden aanvallers, 1.75 meter aan spelverdeler en 1.94 meter aan buitenaanvaller in het autootje van Altwin weten te vouwen. Doet toch nog steeds de gedachte verleggen naar dat ene oefenpotje in Eibergen een paar jaar terug. Waar 2 kleine autootjes kwamen aanrijden en daaruit ineens 8 relatief lange mannen kwamen stappen. Het blijft grappig.

In Wehl aangekomen bleek dat we nog een kleine omleiding moesten nemen. Het was uitgerekend de amper 50 meter straat vlakbij de sporthal die eruit lag. De auto's hebben we ergens in een woonwijk weggedrukt. Daar waar we nog begroet werden door een, vanuit huis, zwaaiende oma. Het is mij nog steeds een raadsel of dat uit beleefdheid was of vanwege het parkeer gedrag van Altwin. Na een kleine wandeling waren we dan in de sporthal. Al bleek Sporthal en Sportzaal een verschillend iets te zijn in Wehl. Het zat gelukkig wel in het zelfde complex. Daar waar wij met enig gevoel voor déjà vu de kleedkamer betraden, daar waar ook meteen weer de zelfde opmerkingen kwamen over de bankjes, net als vorig jaar. De hoogte van die krenguh hield nou niet echt over.

In de zaal aangekomen werd ons vermoeden, dat Halley thuis een ietwat grotere selectie heeft, meteen bevestigd. Telde toch al gauw een mannetje of 10? Na de warming up met die kneiterharde ballen konden we dan beginnen. En nu bleek al snel dat het niet helemaal de ploeg was, waarvan wij in Ruurlo met 3-1 gewonnen hadden. In een overigens verschrikkelijk saaie wedstrijd. Waarin ik de mannen uit Wehl ook vrij stil vond. Vanavond was dat duidelijk anders.

Dat de mannen van Halley erg bekeken kunnen volleyballen wisten we, en hebben we vanavond ook nog weer gemerkt. Maar we weten nu ook dat ze vocaal ook erg sterk zijn. Mijn sarcastisch refereren aan mannenkoor karrenspoor was niet geheel onterecht. Ook mijn vraag in de 1ste set, of er toevallig ergens brand was of zo, was niet geheel ongegrond. Het gezang, de brandweer geluiden en de imitatie van de scheepshoorn van de gekapseisde Costa Concordia bleven de hele avond aanhouden.

Nou is dat enerzijds irritant, anderzijds gewoon ongeremd enthousiasme. Ik vind het toch wel vrij gortig als volwassen mannen, volgens mij allemaal 40+, heel hard 'EENDJE! KWEK KWEK KWEK KWEK' gaan roepen als ze nog een punt moeten om de set binnen te slepen. Anderzijds ook weer iets om je suf om te lachen. Geeft je toch bijna de neiging om de service af te vangen en terug te rollen. En daarmee is het nut ook meteen bewezen.

Het feit dat dit gekwaak ons ter ore kwam doet vermoeden dat we ook wel een setje verloren hebben. Of nou EENDJE? Maak er maar 3 van. Want het kundig volleyballen van Halley was ons vanavond net iets te machtig. Vaak konden we een tijdje goed meekomen alleen lieten we het steeds op een bepaald moment heel iets lopen. En dan had je de set ondertussen alweer aan de kloten.

Dat we de laatste set alsnog binnensleepten was verdienstelijk. Of ik daar persoonlijk van te voren voor getekend had. Ik denk het niet. Maar de algemene indruk na de tijd was, dat er iemand anders dan wel had getekend voor mij.

Al met al dus nog een souvenirtje mee gekregen uit Wehl. En toch nog wel een beetje verdienstelijk gespeeld. Daarbij moet ik ook zeggen dat de scheidsrechter niet opviel door erg goed te zijn. En dat mag ook wel eens gezegd worden. Ook heb ik voor het eerst in m'n leven een soort van cooling-down gedaan na de wedstrijd. Maar dit was omdat ik in looppas met de tas over de schouder naar de auto moest, aangezien mijn vriendelijke teamgenoten alvast rustig vertrokken waren zonder mij... Maar al met al, was het zo erg nog niet, die maandag avond.

Als logisch gevolg van deze doordeweekse wedstrijd hebben wij aankomende zaterdag een volleybal vrij weekend. De zaterdag erop, dat is dan alweer 11 februari. Ontvangen wij om 16:00 de mannen van Vios Eefde 2. En dat belooft ook weer een mooie pot te worden.

Groetjes,
PP