U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 februari 2012

Jongens A blijft zich naar overwinningen prutsen


Het was weer zover, wedstrijdje op zaterdag. Altijd leuk. Deze keer thuis tegen de jongens van Reflex uit Duiven. U weet wel, de jongens waar we de vorige keer nog "PEK EM DOIVEN" tegen riepen. Deze keer niets van dat alles. Alles was namelijk Kwalitatief Uitermate Telleurstellend. U snapt het wel, vervelend dus, met hoofdletter k....
Vorige week moesten we ook nog een wedstrijdje spelen, tegen de jongens van Wivoc. In Winterswijk. Om 5 uur s'avonds. De reden dat uw vertrouwde redactie hier geen verslag van heeft gedaan is simpel. Ook deze wedstrijd was namelijk, Kwalitatief Uitermate Telleurstellend. Hierdoor, en door de beslissing om toch maar te gaan buizen s'avonds, kon ik geen verslag doen. Dit was ook niet zo'n ramp. Zoveel viel er namelijk niet over te vertellen.

Net als over de wedstrijd van vandaag eigenlijk. Al waren er wel de benodigde complicaties rondom deze wedstrijd. Zo moesten we op veld 2 spelen in plaats van op het door ons zo geliefde veld 3 en omdat we toch minstens 3 mensen met lichte verschijnselen van autisme in ons team hebben kunt u begrijpen dat deze aanpassing als een mokerslag insloeg bij het team. Ohja, het team bestond uit 6 man, Bernd had zich afgemeld en Rikkert liet het ook afweten. Bernd vond het nodig om te gaan schaatsen en Rikkert liet aan Onne weten dat hij zou gaan aftaaien. Daarbij kwam nog dat twee van onze spelers eerst nog een wedstrijd moesten tellen waardoor ze nagenoeg niet ingespeeld hadden en dat ze dus praktisch koud aan de wedstrijd begonnen.

Voortekenen van een pauperwedstrijd dus, dit voorteken werd nog eens versterkt door de trainer die na het zien van het inslaan concludeerde: "Heron, het is k*t." En k*t was het zeker. De eerste set begonnen we slordig waardoor we meteen op 5 punten achterstand kwamen, dit wisten we echter om te buigen in een set winst. Niet door goed volleybal maar door hier en daar wat servicedruk en hier en daar een cadeautje van Reflex. Thanks gasten, u wordt vriendelijk bedankt. De 2de set ging nog slechter en viel dan ook in handen van Reflex. Set nummero 3 was weer voor ons omdat we iets doortastender waren dan in de eerste paar sets. De vierde set was nog  even heel spannend maar deze moesten we afstaan aan de jongens uit Duiven door 2 persoonlijke fouten nadat we terug gekomen waren naar 23-23, erg zuur. De vijfde set betekende voor ons toch nog de overwinning, na het nodige gepruts, gepiel en gestuntel.

Bij deze korte samenvatting wou ik het vandaag eigenlijk laten. Een lange 'analyse' van het spel en de wedstrijd lijkt me zinloos en hier gaan we dus ook niet aan beginnen. Het enige wat ik nog kwijt wil is dat dit niet langer zo door kan gaan, want zo lopen we binnenkort nog een keer tegen een overbodige nederlaag aan. Het is nu zaak om volgende week een keer ons eigen spelletje te gaan spelen in plaats van mee te prutsen met de tegenstander. Ons eigen spelletje, whatever that may be....

Was er dan helemaal niks positiefs te beleven vandaag? Gelukkig wel. U weet het misschien nog wel. Ik heb het over die overijverige jongen die met opgestroopte mouwtjes de onbetwiste mooiboy van Reflex uithing. Nummer 32. Tijdens de warming up was hij al kenbaar aanwezig met commentaar op de nethoogte (die overigens gewoon goed was) en gezeik op zijn teamgenoten. Hij vond zichzelf dus overduidelijk, DE BESTE. Tijdens de wedstrijd was hier echter niet zoveel van zichtbaar, want afgezien van wat prikballetjes over het net en laffe slagjes achter de drie kwam meneer niet.  Wel mooi om te zien dat hij bij de laatste 3 punten van de vijfde set compleet uit zijn plaat ging. Nogmaals, bedankt. Deze neem ik mee naar huis. Op een bandje.

Groetjes,

Rien