U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 februari 2012

Gifbeker Heren 1 nog niet leeg


Zaterdag 11 februari 2012 Tornax Heren 1 – Vios Eefde Heren 2

Uitslag: 1-3

Het is momenteel een beetje, frisjes, in Nederland. Iets wat bepaalde volksstammen compleet op hol wist te brengen. Iets wat u, als mijn trouwe lezer, ongetwijfeld wel zou hebben meegekregen, het ging er namelijk helemaal om of er 'iets' door zou gaan of zo. Ik moet eerlijk toe geven, ik werd er niet warm van, alleen koud echter, want dat was het ook. Met het uitblijven van een of ander schaatsritje, vielen diezelfde vele volksstammen in treurnis. Zo ook onze sporthal. Vreemd genoeg heeft Sporthal 't Rikkenhage het idee gehad om een aantal verwarmingsleidingen te laten springen en zichzelf zodoende om te bouwen te schaatshal.

Of de sporthal nou echt ook onder water stond weet ik niet, ik betwijfel het, maar ik vond het wel leuk klinken. Maar dit feit zorgde ervoor dat de trainingen op de woensdag en donderdag niet door gingen. Even werd er gevreesd voor het doorgaan van de wedstrijden op zaterdag. Maar het was snel duidelijk.

It giet oan.

En over de verloren trainingsuurtjes van woensdag, ach, ik heb er van de week toch 5.5 gemaakt, dus dat geeft hoop, zou je denken.

De tegenstander van vandaag was Vios Eefde Heren 2. De mannen uit Eefde hadden inmiddels onze 2e plek, die wij in een, voor ons, zeer sterke 1ste seizoenshelft verdient hadden, overgenomen. Een 1ste seizoenshelft waarin ook, enigszins verassend, met 3-1 gewonnen werd in Eefde in een spectaculaire wedstrijd. Net zoals vorig jaar overigens, daar waar wij trouwens in de thuis wedstrijd (2e seizoenshelft 2010-2011) roemloos met 3-1 ten onder gingen. Geeft toch te denken. Helemaal als je bedenkt dat het motortje toch duidelijk startproblemen vertoond in deze koude start van de 2e seizoenshelft.

Wat ook duidelijk was, was dat de mannen uit Eefde er zin in hadden. Een sterke, gelouterde en stabiele ploeg, die altijd blijft volleyballen, we waren dus gewaarschuwd.

Vios kwam ook erg sterk uit de startblokken, iets wat wij na lieten. Ons geheugen werd snel opgefrist door het feit dat we nog steeds moeite hadden met een van de 2 middenmannen van Vios en een springveer aan de buitenkant. Het was niet dat wij niets in te brengen hadden. We zaten er nog behoorlijk goed bij. Maar het sterke spel en de service druk van Vios maakte het ons onmogelijk om helemaal aan te haken. De set moesten we dan ook aan Vios laten met 20-25.

We zaten er redelijk dicht bij, maar in de 2e set ging het dan ook echt goed mis. Excessief persoonlijk falen en het onvermogen om de kop leeg te maken waren de oorzaak voor een grote achterstand. Het 'stapelen' van fouten, zorgden uiteindelijk voor 'Storing in de boordcomputer' bij ondergetekende. Zelden heb ik de neiging gehad om een wedstrijd vroegtijdig te beëindigen, maar toen ik al balend om het veld heen liep om, na de 12-25 oorwassing in de 2e set, de andere speelhelft op te zoeken. Had de in de hoek gelegen nooduitgang toch iets heel uitnodigends.

KON WEL JANKEN!

Maar goed, buiten was het koud, en binnen was er alleen maar een zeerplaatselijk onweersbuitje. De keuze was dus nog vrij simpel. Om het maar even technisch te omschrijven, een harde reset van het besturingssysteem maakte het mogelijk om toch weer enigszins ontspannen aan de 3e set te beginnen(Een man mag niet huilen, dus je moet wat). Het stond immers gewoon weer 0-0. Een vreemde gewaarwording was het echter wel. Maar in de 3e set konden wij ons ineens een stuk beter meten met Vios. Iets waarmee we onszelf later in de set met 26-24 voor beloonden. 2-1 in sets en de wedstrijd lag weer open.

In de 4e set ontpopte zich dan nog een klein beetje het gevoel dat er nog wat meer te halen of eigenlijk, te houden viel, aangezien wij natuurlijk een thuiswedstrijd speelden. Lange tijd ging het gelijk op, waarna we dan toch uiteindelijk onze meerdere moesten erkennen in Vios. Door een, vandaag, niet zeldzame persoonlijk fout van, u raad het al, ondergetekende, werd de eindstand 22-25.

Over en uit dus. Onze 4e nederlaag en 2e thuis nederlaag was een feit. Grappig dat we tegen 3 van de 4 nederlagen opliepen in de nog jonge 2e seizoenshelft. Nu had ik in de laatste weken eigenlijk niet naar de tussenstand in de poule gekeken. Ik had dus ook het idee dat we na het puntverlies, tegen Dash, Halley en nu ook Vios, een beetje gekelderd waren.

Het enigszins geruststellende feit is echter dat alleen Vios weg gelopen is, 6 punten voorsprong op ons. Op 2 punten achter ons bivakkeren Dash (met 1 wedstrijd minder) en Halley. Daarachter zit een krater van jewelste. Na dat even gerelativeerd te hebben. Kom ik tot de volgende conclusie.

Zo beroerd is het nog niet, al was het wel weer een wedstrijd om snel te vergeten.

Aankomende donderdag avond mogen wij aantreden tegen Sparta, in Zelhem. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Groetjes,

PP