U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

18 februari 2012

Jongens A verstevigt koppositie


Niemand is onvervangbaar en Jongens A verstevigt koppositie

Eerste. Dat stonden we voordat we vandaag aan onze wedstrijd begonnen. Met 15 punten uit 4 wedstrijden, vlak boven Reflex die 15 punten uit 5 wedstrijden hadden. Vandaag speelde we tegen Wevoc dat met 11 punten uit 3 wedstrijden vierde stond. Zaak om te winnen dus, bij verlies zou het er niet rooskleurig uitgezien hebben, maar gewonnen werd er en wel met 4-0. Dus staan we nog steeds boven aan, met een flinke voorsprong welteverstaan.

Boven aan dus. Dat is prettig. Dat is mooi, maar het was niet zonder horten of stoten. Compleet zijn we dit seizoen eigenlijk nog bijna nooit geweest. De ene keer taaide de ene buitenspeler weer af en andere keer liet buitenspelernummer twee het weer afweten. Vandaag was het een van onze middenaanvaller die klaarblijkelijk geen trek had in een wedstrijd tegen Wevoc. Gelukkig is niemand in dit team onvervangbaar. Tobias was er niet en zijn plekje werd ingevuld door Ruben, immers buitenspelers te over. Op de training hadden we woensdag geoefend op alternatieve aanvalsmanieren. Omdat het aan het net nog wel eens wil haperen trainden we op de drie meter aanval. Achteraf bleek echter dat we deze vandaag helemaal niet zo vaak nodig zouden hebben.

De eerste set was een beetje aftasten, we hadden geen idee wat de jongens van Wevoc in hun mars hadden en visa versa. Voor Ruben was het de eerste set ook nog een beetje onwennig maar nadat hij een keer op iedere positie had gestaan begon hij het door te krijgen, de vervangende middenaanvaller bleek geen handicap en langzaam maar zeker kwamen we iets beter in ons spel. We kwamen op een grote voorsprong maar een inkakmomentje zorgde er voor dat Wevoc nog aardig terug kon komen, de set was echter voor ons met een eindstand van 25-18.

De tweede set was een ander verhaal. Eigenlijk vanaf het begin konden we onze draai niet echt goed vinden. Simpele ballen werden verkeerd gepassed en uit paniek werden de gekste dingen gedaan. Ook de aanvallen liepen niet echt lekker doordat de pass in eerste instantie al slecht was. Deze set mochten we niet verliezen, want dan zou het nog een hele vervelende middag worden, vertrouwen doet immers gekke dingen met een mens. De set hebben we uiteindelijk wel met 25-23 door het vuur kunnen slepen. Gelukkig.

De derde set moest anders, wilden we de wedstrijd met 4-0 winnen. Gelukkig verliep deze ook wat anders, scoretechnisch gezien dan. Het spel was op sommige momenten nog steeds uitermate pover maar het balletje viel vaker goed voor ons, af en toe ook met een klein beetje onbedoelde hulp van de scheids. Thanks, props daarvoor! De einduitslag van deze set was 25-13 voor Tornax.

Gewonnen dus, maar altijd lekker als je het volle pont kunt pakken, dat stimuleert en het is bevorderlijk voor de stand in de competitie. Deze set werd ingezet onder het motto: Doe jezelf een plezier, pak ook set vier. Dit motto werd dan ook voltooid, de set was met een stand van 25-15 voor Tornax. Lekkor, gewonnon, op naar de volgende wedstrijd. Volgende week geen wedstrijd voor ons dus kunnen we ons rustig voorbereiden op de eerst volgende uitwedstrijd in Duiven. Reflex uit, altijd lastig, PEK EM DOIVEN.

En dan gaan we nog eventjes een alineaatje wijden aan zelfverheerlijking. Ondergetekende mocht namelijk net als Bart en Onne aanschuiven bij Heren 2 om een wedstrijdje mee te spelen omdat ze daar te weinig man hadden. Aanvankelijk ging dit wel redelijk, maar toch met 3-1 gesneuveld. Op een gegeven moment gingen overigens meer ballen in dan over het net... Twee wedstrijden gaat je niet in de koude kleren zitten en wanneer je twee wedstrijden achter elkaar speelt op 1 pak goedemorgendrink en een ontbijtkoek kunt u begrijpen dat je op een gegeven moment niet meer van de grond komt.

Over twee weken dus tegen Reflex uit die onder ons staan met 5 punten minder. Winst is dus noodzakelijk om onze koppositie te behouden, maar laten we er nu eerst maar een tijdje van gaan genieten.

De ballon,

Rien