U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

24 maart 2012

Jongens A wint ook slechte wedstrijden


Na een rustperiode van twee weken was het vandaag weer tijd om een potje te volleyballen. Tegen de jongens van Dynamo Neede wel te verstaan. Dynamo verkeerde in de afgelopen wedstrijden in een goede vorm. Ze versloegen Wivoc met 3-1 en maakte het Wevoc heel lastig toen ze met 2-3 van ze verloren. Oppassen dus dat we geen lelijk puntenverlies zouden gaan lijden in Neede.

Ook deze week deed de bende van ellende zijn naam eer aan. Bernd liet het afweten omdat de supercoop werd verbouwd (zou hij in zijn vrije tijd een soort eigenzinnig vrijmetselaars bedrijfje runnen?) en PP moest thuis worden opgepikt aan zijn doodlopende weg.

Neede uit is altijd een verschijning op zich. Het speelveld lijkt iets te ver naar achteren geschoven in de sporthal door de plaatstelijke architect annex bakker. Aan de ene kant van het veld heb je bij de achterlijn een zee van ruimte terwijl je aan de andere kant je leven niet veilig bent tussen de reclame borden van verscheidene eenmanszaken uit Neede. Dat gecombineerd met een team met rare op het syndroom van down lijkende trekjes (Hiermee bedoelen we onszelf natuurlijk) en hele gaye muziek bij het inspelen zorgen toch altijd voor een sfeer die in geen andere uithoek van de competitie voelbaar is.

Even zonder gekheid, wel een belangrijk duel dit. Ook al staan we met een wedstrijd minder te gespeeld dan de nummer twee nog steeds eerste, was het wel genoodzaakt om vandaag een goed resultaat te halen. Het duistere sinistere plan is dat we op 7 april tegen Wivoc de kampioenstrofee omhoog hijsen. Dit is namelijk de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en tevens de een na laatste wedstrijd. Thuis kampioen worden is immers veel leuker dan uit in Westervoort tegen Wevoc. Om dit doel te kunnen bereiken moeten we in de aanloop van 7 april zo weinig mogelijk punten verliezen zodat we op 7 april minimaal een voorsprong van 6 punten op Wevoc kunnen beslechten, zodat de laatste wedstrijd slechts een formaliteit is.

That said moeten we toch even over de wedstrijd babbelen. Tijdens het inslaan werd  duidelijk dat heren van Dynamo er zin in hadden. Met grote kracht en vastberadenheid werden de ballen in alle hoeken van het veld ingeslagen en met opslaan kaatste de ballen achter tegen de muur. Dynamo wilde winnen, Dynamo had goed geslapen vannacht en Dynamo had waarschijnlijk de nodige Danoontje Power toetjes naar binnen gewerkt. Zaak dus om er voor te zorgen dat ze niet aan het volleyballen kwamen. Ons eigen spelletje spelen en niet wachten op wat zij zouden gaan doen was een pre.

De eerste set kwam wat moeizaam tot start. We waren niet op en top gefocust en veel gepriegel aan beide kanten was het geval. De zwakke plek van Dynamo lag achterin. Wanneer we een balletje achterin plaatste hadden ze er de grootste moeite mee. Gelukkig bleek de vastberadenheid van het inslaan er tijdens de wedstrijd niet uit te komen. Ze konden hard slaan maar dankzij de bizar slechte passing kregen ze bal zelden goed voor waardoor de aanvallen niet bijster gevaarlijk bleken. De eerste set werd met 21-25 door Tornax gewonnen.

De tweede set was echter een beetje minder fortuinlijk. We begonnen steeds afwachtender te spelen, de passing ging niet optimaal waardoor de setups vaak niet goed voorgegeven konden worden. Hierdoor kregen wij geen sterke aanvallen en kon Dynamo steeds beter in hun spel komen. Onze blok zat vaak niet goed dicht en steeds leken we een stapje te laat. 25-23 was de setstand in het voordeel van Neede.

Werk aan de winkel dus, 1 setje verspelen oké maar groter puntenverlies zou ons slecht uitkomen. De derde set voltrok op dezelfde wijze als de tweede maar wij trokken aan het langste eind. Het werd nog even spannend maar er kon 25-22 in ons voordeel op het formulier geschreven worden.

Het geloof bij Dynamo leek doorbroken en dus was het zaak om de vierde set ook te winnen. Hier wil ik mij verder niet over uitlaten. 25-19 voor ons en Dynamo was verslagen. Toch mooi om te zien dat een van de spelers van Dynamo nadien zijn woede niet kon beheersen en met bidons begon te gooien. Daar doe je het toch een beetje voor.

Een echte kampioen wint ook de slechte wedstrijden, precies wat wij vandaag gedaan hebben. Volgende week spelen we tegen Sparta Zelhem. Tobias van Kamelenteen zal er niet bij zijn, wat betekend dat Ruben weer een wedstrijdje op mid mag gaan spelen. Met alle respect tegenover Sparta lijkt mij dit echter geen probleem.

7 april kan dus nog steeds blijven staan in uw agenda als waarschijnlijke kampioensdatum, maar voordat we dit kunnen behalen moeten we nog wel even wat verzorgder gaan spelen, anders kan Wivoc misschien ook nog wel voor een stuntje zorgen.

Met vriendelijke groet,

Uw correspondent ter plaatse, Rien Wolsink.

ps. Voor de aanvoerder: Misschien is het verstandig dat je de volgende keer de bidons even leeg gooit in de kleedkamer zodat je dat niet hoeft te doen in het plantsoen voor de sporthal, lijkt me wel zo netjes.