U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

24 maart 2012

Heren 1 verliest maar speelt met bezieling


Zaterdag 24 maart 2012 VCV Heren 1 — Tornax Heren 1

Uitslag: 4-0

Vandaag was het dan weer zover. De ontmoeting met de koploper in de competitie *slik*. VCV kon vandaag kampioen worden en dat was te merken ook. Nadat wij na een sightseeing tour door de achterhoek(Links van VARSSEVELD, Rechts van VARSSEVELD!) aankwamen in de sporthal in Varsseveld, netjes op tijd om 17:20, waren de jongens van VCV al aan het inspelen.

De wedstrijd zou pas om 18:00 beginnen, dus wij, met 'al onze ervaring' en een gebrek aan noodzaak, deden het rustig aan. Eerst werd er nog even wat gebabbeld met de heren van het 2e, die op een bankje zaten af te koelen na hun, met 3-1 gewonnen, wedstrijd tegen het 2e van VCV. Vervolgens hebben we ons maar even in het tenue gehesen. Waarna we nog even op ons gemak bij Dames 1 hebben staan kijken, want die moesten daar ook spelen namelijk. Toen de klok op 17:40 stond vonden wij het ook wel een keer tijd om warm te hobbelen. Dat warm worden was echter geen probleem, getuige van de tropische temperaturen in de zaal. Ik moet er niet aan denken om elke week in die hitte te moeten spelen. Toen wij begonnen met warmlopen waren de heren van VCV, wegens het door temperatuur veroorzaakte vochtverlies, genoodzaakt om hun eerste drinkpauze in te lassen.

Wat opviel was dat het inslaan erg lang duurde, misschien hebben ze daar hobby aan? Zou kunnen. Voor ons dus de mogelijkheid om nog even met een half oog te kijken naar de wedstrijd aan de andere kant van de zaal. Daar waar onze dames 1 de 3-2 winst binnen sleepte.

2 VCV — Tornax wedstrijden waren dus al in het voordeel van de club uit Ruurlo beslist. Kwam daar een 3e bij? Nou laten we eerlijk zijn. Wij hadden niet de illusie dat wij vandaag erg veel kans maakten. Na het 'possie smeer' in de thuiswedstrijd tegen VCV wisten wij wel waartoe de heren in staat waren. Als wij vandaag 'mee' konden doen, vonden wij het al heel wat.

Na de thuiswedstrijd kregen wij te horen dat de jongens voor de tijd nog wel enigszins zenuwachtig waren geweest wat betreft de wedstrijd in Ruurlo (dat ging vermoedelijk over toen ze ons zagen). Vandaag was dat schijnbaar, tot onze verbazing overigens, niet anders. VCV moest 4 sets winnen als Vios Eefde vandaag met 4-0 van Dash zou winnen. En de heren stonden daardoor schijnbaar strak van de spanning.

En zo kon het gebeuren dat deze omstandigheden ons in het zadel hielp. Opzich voor het toegestroomde publiek ook geen straf. Om naar een wedstrijd te kijken die ook gewoon een wedstrijd was. Beide ploegen deden namelijk niet erg veel voor elkaar onder. En zo werd het nog spannend in de slot fase. VCV bleek steeds niet echt grip te hebben op de wedstrijd. En zou het dan kunnen gebeuren dat wij heel per ongeluk en geheel toevallig gewoon eventjes een setje meepakken? Nou we waren in de eerste set erg dichtbij, maar op het eind stond het jammerlijk genoeg toch echt 25-23 op het bord. In het voordeel van VCV. Al zie ik nu dat op  de NeVoBo site de stand 25-22 opgegeven staat? Vreemd.

De 2e set verliep niet anders van de 1ste, de wedstrijd bleef zich voortzetten als een publieksvriendelijk schouwspel. Waarin VCV ons probeerde te bestrijden met wat grover geweld antwoorden wij doorgaans met de meer bekeken balletjes. Iets wat ons geen windeieren legde. Aangezien de stand het grootste deel van de tijd gewoon gelijk stond. In tegenstelling tot de thuis wedstrijd waar we in de 2e set de wanhoop al nabij waren. Het probleem , voor ons dan, zat hem in het feit dat wij momenteel gewoon niet beter konden, VCV daarin tegen had nog steeds iets over. En op die manier moesten we ook de 2e set aan de koploper laten, dit maal wel echt met 25-22.

Intussen was het bericht uit Vorden over gekomen dat Vios een puntje had laten liggen. VCV kon dus kampioen worden bij winst in de 3e set. En dat leidde toch tot een opmerkelijk moment. Want het was in de 3e set wederom spannend en bij een stand van 24-22 vond de scheidsrechter het schijnbaar nodig om opzichtig in het voordeel van VCV te fluiten. Wij wensen graag even de camera beelden terug te zien. En hiermee wil ik niet zeggen dat dit ons de kop gekost heeft, of dat we anders gewoon met 2-3 gewonnen hadden bijvoorbeeld. Maar wij hadden allemaal iets van 'Dat hebben die jongens toch helemaal niet nodig?". Evenals toeteren tijdens een service beurt van de tegenstander.

Nou wil ik niet te hypocriet over komen. Want ik ben zelf ook wel een beetje iemand die tot het randje( en er over) kan gaan, als er echt op het scherpst van de snede gespeeld moet worden. Maar dat leek mij nu toch niet het geval. Maar goed, de scheidsrechter nam onze uitgesproken verontwaardiging in ieder geval, niet in dank af. En daarom mocht André, als aanvoerder zijnde, zich nog even bij de scheidsrechter melden in het begin van de 4e set. Daar waar even wat gebabbeld werd en de vraag gesteld werd of de meneer met rugnummer 2 geen commentaar meer wou leveren. Nou... Gert!"FOEI!!".

Het behalen van het kampioenschap zorgde er echter wel voor dat VCV wat losser ging spelen. En met iets meer vertrouwen. Zo kreeg hun 3.5 meter lange diagonaal, waar ze het toch echt van moesten hebben,  toch nog even rust in de 4e set. De rust en kalmte aan de andere kant van het net zorgde toch dat wij een paar dingen zagen die we niet eerder gezien hadden. Een hoop sprongopslagen van spelers die daarvoor toch schijnbaar met samengeknepen billen op 'save' speelden. Afijn, nu zou je verwachten dat de tegenstand van de mannen uit het oranje gebroken was. Maar niets was minder waar. We hadden al onze verse krachten in het veld gebracht. André voor Bas.. meer wissels hebben we nou eenmaal niet. Het bleef een spannende wedstrijd, met erg veel dweilpauzes overigens. Wat natuurlijk weer alles te maken had met de zaaltemperatuur. Overigens was het dit keer al bij 25-19 gebeurd. Over en uit. Maar niemand leek het echt erg te vinden.

Vervolgens hebben we de heren van VCV, zoals een waardig verliezer betaamd, gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap, ook nog even toegekeken hoe ze de rest van de felicitaties in ontvangst namen en onder leiding van André nog een klein plan beraamd om de taart te gijzelen. Na het douchen de kantine maar even opgezocht. Verwachtende dat het feest daar wel los zou barsten. Maar ik hoop dat de jongens het 's avonds nog goed gevierd hebben, want wij vonden ze toch een beetje tam ;)

Al met al toch een lekkere wedstrijd gespeeld, wij zijn er niet rouwig om. Verliezen is niet altijd het ergste wat je kan overkomen. Bijvoorbeeld niet als je gewoon nog mee doet in de wedstrijd en toch fijn je puntjes meepakt. Een wedstrijd waarin het motortje na al die weken weer goed draaide, er geknokt werd voor elk punt en Gert zich an passant nog even kroonde tot 'Koning der pisballen'. Trouwens wel geinig hoe een wissel van VCV werd aangemoedigd door gezang vanaf de tribune, 'Wouter in Oranje!' klonk het. Helemaal als je bedenkt dat wij de ploeg in de oranje shirts waren, we zijn benieuwd wanneer we Wouter mogen verwelkomen, afijn.

Maar goed, we gaan nu al af op onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Overigens ook de laatste wedstrijd van een tijdperk. Mede doordat een aantal spelers volgende week voor het laatst in het oranje shirt van Tornax zullen spelen. Erik en Gert houden het volleyballend helemaal voor gezien en ondergetekende gaat proberen om in Doetinchem een balletje te raken. Hoe de toekomst, wat betreft het heren volleybal in Ruurlo, eruit gaat zien is nog onduidelijk. Het wordt een kwestie van 'neuzen' tellen en kijken in welke richting die 'neuzen' staan.

Een mooie seizoensafsluiting zou dus wel van een bepaalde immateriële waarde zijn. Dat gezegd te hebben. Het is Labyellov die er op zaterdag 31 maart om 16:00 uur aan moet geloven.

U mag naar eigen inbreng iets doen met deze informatie.

Groetjes,

PP