U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

1 april 2012

Zeer spannend slot D3


Aan het eind van de competitie 2011-2012 is het in de top van Dames 3e klasse M zeer spannend. Wordt het team van onze meiden D3 kampioen of gaat DVO D7 met de eer strijken. In theorie is ook KSV D2 nog mogelijk maar dat is theorie. Welke scenario’s zijn mogelijk? Allereerst de programma’s:
Tornax speelt nog op 7 april tegen KSV D2 en op 14 april tegen ASV D1.
KSV staat op de derde plaats en ASV op de 10e plaats.
DVO D7 speelt op 7 april tegen SV LOIL D2 en op 21 april tegen WIVOC D3.
SV Loil staat op de zesde en WIVOC op de vijfde plaats.

Tornax heeft inmiddels 65 punten uit 18 wedstrijden en DVO heeft er 64 uit diezelfde 18. Deze winst haalt Tornax uit één set meer te winnen, maar het setsaldo is duidelijk in het voordeel van DVO. DVO heeft meer punten gehaald in de sets en minder punten verloren.
Het programma van de twee resterende wedstrijden is in het voordeel van DVO. D3 heeft een zware tegenstander te gaan in KSV en DVO heeft twee middenmoters.

Volgens de prognose wint Tornax met 3-2 van KSV en met 1-3 van ASV. Hierin staat ook te lezen dat DVO met 1-3 winst bij SV Loil en 1-3 winst bij WIVOC. Dit brengt beide teams in de einduitslag naast elkaar. Wie wordt dan kampioen????

Het bovenstaande betekent dat DVO één set meer heeft verloren maar qua setpunten meer scoort. Als we kijken naar de onderlinge wedstrijden dan zien we ook een balans. Tornax heeft thuis met 3-1 gewonnen en uit met 3-1 verloren. Toch zit er weer wel verschil in beide wedstrijden. Thuis heeft Tornax 95 voor en 86 tegen en uit 70 voor en 93 tegen.
Als slotopmerking wil ik nog kwijt dat KSV uit met een roemlose 4-0 door Tornax werd verloren.

Samenvattend merk ik op dat Tornax weliswaar één punt meer heeft dan DVO, maar om het kampioenschap binnen te halen moeten de dames nog flink aan de bak. Met alle plezier komen we jullie na jullie wedstrijd tegen ASV of op een apart moment na 21 april in de bloemen zetten om jullie met het kampioenschap te feliciteren.
Toch ziet het er naar uit dat de wedstrijd op 7 april thuis tegen KSV de doorslag gaat geven. Ik roep daarom elk lid van Tornax op om Dames 3 tijdens die wedstrijd te komen ondersteunen. Volle tribunes en veel verbale ondersteunen kunnen helpen bij het behalen van een goed resultaat.
Suc6. Hj.