U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

1 april 2012

Tijdverspillen met Jongens A


Het einde van de competitie komt steeds dichterbij. Er met nog worden gespeeld tegen Wivoc en Wevoc (whats in a name?) en gisteren werd Sparta eventjes opzij gezet. Letterlijk eventjes, want we hebben er nog geen uur over gedaan. Niet dat het spel aantrekkelijk was hoor, dat leek namelijk helemaal nergens op. Dus daarom gooi ik dit verslag eventjes om  en  gaan we het niet over volleybal hebben. Zie het als verkapte proza met een schokeffect.

Dat Sparta vrij weinig in de melk te brokkelen heeft in deze competitie mag inmiddels wel duidelijk zijn, daarbij kwam nog dat gisteren 3 van de 'basisspelers' niet mee konden spelen, wat ervoor zorgde dat er 3 meisjes mee deden waarvan ik de gemiddelde leeftijd op 11,5 gok. Iedereen zag van te voren al dat het niks zou gaan worden. Iedereen had gelijk. In plaats van al volleyballend in te spelen bestond onze warming up meer uit voetbal, toen Dick het eindelijk tijd vond om te beginnen en zich in de scheidsrechtersstoel te hijsen konden we beginnen. Jammer voor onze grote vriend Rikkert dat hij ziek was, anders was hij voor het eerst dit seizoen in de basis begonnen. Jammer maar helaas! In de eerste set gaf Sparta geen kick en konden we gemakkelijk met 25-7 winnen. Wat volgde was een Tornax met het inspanningsvermogen van een Snorlex. Het leek nergens op, het ging nergens over en menigeen werd er enorm geïrriteerd van. De eindstand was 4-0, hier is het meeste wel mee gezegd. Toch wil ik nog eventjes een citaat van de trainer/coach/stormbahnführer PP delen om te illustreren hoe k*t het wel niet was. "Jongens! Ik weet dat het een makkelijke wedstrijd is, maar dat betekend niet dat jullie je als een stelletje autisten kunnen gaan gedragen!" Nuff said lijkt mij!

Verder nog noemenswaardige dingen gebeurd? Tuurlijk wel. Je moet immers toch wat met je tijd. First of all, op het schema in de gang stond dat wij onze wedstrijd op veld 2 zouden spelen in plaats van veld 3. Dames 3 zou op veld 3 moeten spelen. Omdat wij op veld 3 trainen en de dames op veld 2 (en omdat we slecht tegen verandering kunnen) besloten we om te wisselen. Maakt niet uit toch? Ware het niet dat er op veld 3 een ellendig lange 'volleybalwedstrijd' gespeeld werd. Beide teams scoorden om en om een punt. 11-10, 11-11, 12-11, 12-12. Anyway, you get the idea. Bottomline was dat dit ervoor zorgde dat onze wedstrijd drie kwartier later begon. De supporters op de tribune zullen hem wel geknepen hebben toen een zeker iemand (ondergetekende) het niet meer hield en bijna de hele sporthal bij elkaar schreeuwde/op zijn grondvesten deed schudden. Geinig feitje hierbij: Dames 3 begon driekwartier eerder dan wij, en wij waren eerder klaar. Try to top that! Het Guinness Book of Records was al gebeld, maar deze hebben niks meer van zich laten horen. Azijnzeikers dat ze er rond lopen.

Een ander leuk noemenswaardig dingetje was de outfit van Chef Vetkuif. Normaal komt hij de zaal ingewandeld met zijn kenmerkende trainingsbroek en bijbehorend bijna matchend t-shirt ('in de winkel leek het oranje') , maar gisteren kwam hij echter in een bloesje de zaal ingestapt (zonder stropdas). Meneer ging voor de prijs van bestgeklede coach van de zaal. Het feit dat hij even later water op zijn wasbordje mikte door te falen met het drinken uit een flesje hielp nou niet echt bepaald mee. Maargoed, shit happens.

Normaal zijn dit soort wedstrijden goede momenten om jezelf een opkikker te bezorgen. Verzorgd spelen en vertrouwen tanken voor de volgende wedstrijd. Niks van dat alles dus gisteren. Volgende week spelen we thuis tegen Wivoc en worden we bij 3-1 winst (en dus automatisch ook bij 4-0 winst, duh!) kampioen. Ik zou zeggen: Vertel het tegen al je vriendjes en vriendinnetjes en kom dit magische moment aanschouwen. Hopelijk staan we dan wel een redelijk pot volleybal af te leveren. KOMT ALLEN.

Alaaf,

Rien